Maliyeciler alışverişe çıkacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2008 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
- Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, fahri vergi müfettişliği ve maliyecilerin cebine para koyup, onların alışverişe çıkarılması uygulamasının yapılacak yasal düzenlemenin hemen ardından hayata geçirileceğini söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ulusoy, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın "Bir vergiyi tümüyle kaldırıyoruz" dediği veraset ve intikal vergisiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çalışmalarda bir kaç alternatifli bir taslak ortaya çıktığını kaydeden Ulusoy, "Çalışmalarımız 10 gün içinde tamamlanır. Sanıyorum yeni düzenleme de kısa zamanda çıkarılır" açıklamasında bulundu.

Ulusoy, fahri vergi müfettişliği ve maliyecilerin cebine para koyup, onların alışverişe çıkarılması uygulaması için hukuki bir altyapıya ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Meclis'te çeşitli Kanunlarda düzenleme öngören başka bir tasarı vardı. Plan ve Bütçede alt komisyona sevk edilmişti. Komisyonda, hazırlayacağımız önerge ile her iki düzenlemeyi de bu tasarıya ekleteceğiz. Maliyecilerin alış verişe çıkması için de, fahri müfettişlik için de bu gerekli. Her iki konunun yasal bir dayanağa kavuşmasının ardından fahri müfettişlerimiz işbaşı yapacak. Aynı şekilde paralı denetim olarak da nitelendirdiğimiz uygulama başlayacak. Memurumuzun cebine para koyacağız. Çıkacak, vatandaş gibi alış verişini yapacak. Fiş veriliyorsa problem yok, çıkıp gidecek. Ama fiş verilmiyorsa, fiş vermeyen işletme için (Ben Maliyeciyim) diyerek, cezai işlem yapacak."

Vergi borçlularının GSM operatörleriyle yapılacak anlaşma çerçevesinde SMS'lerle uyarılması uygulaması için de, teknik altyapıya ihtiyaç duyulduğunu anlatan Ulusoy, "Bunun için yasal düzenlemeye gerek yok ama burada da Mükellef Cari Hesabına geçmeliyiz. O konudaki çalışmalarımız da sürüyor. VEDOP-3 çerçevesinde bu da uygulamaya konulacak" dedi.

Gelir İdaresi Başkanı, vergi borçlularına bankada haciz uygulamasının devam edeceğini de söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber