Başgardiyan ?rüşvet' iddiasıyla gözaltına alındı

Haber Giriş : 11 Mart 2008 22:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hasan KIRMIZITAŞ/ŞANLIURFA,

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, bir mahkumdan ?iyi davranılması' karşılığında rüşvet aldığı ileri sürülen İnfaz Koruma Başgardiyanı Adil Aydemir gözaltına alındı.

Viranşehir Kapalı Cezaevi'nde, adam öldürmek suçundan hükümlü olarak bulunan Beşir Ayınberk, 2006'dan itibaren kendisine iyi davranılması ve iyi halli mahkum statüsü uygulanması için cezaevinde görevli İnfaz Koruma Başgardiyanı Adil Aydemir'e 5 bin 500 YTL para verdiğini, ancak başgardiyanın sürekli olarak kendisinden para istediğini ileri sürerek Cezaevi Savcısı'na şikayette bulundu. Bunun üzerine Cezaevi Savcısı'nın talimatı ile mahkum Beşir Ayınberk, seri numarası alınmış 500 YTL'yi başgardiyan Aydemir'e verdi. Mahkumun rüşveti vermesinin ardından mesai saati çıkışında 63 VH 899 plakalı otomobili ile cezaevinden çıkmak isteyen başgardiyan durduruldu. Üzerinde yapılan aramada seri numaraları alınmış 500 YTL çıkan Aydemir gözaltına alındı.

Yaşananların ardından başgardiyan Aydemir hakkında ?rüşvet almak', mahkum Ayınberk hakkında ise ?rüşvet vermek' suçlarından soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber