Erdoğan: Emekli maaşı düşecekmiş, yalan söylüyorlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazılarının, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın tek bir cümlesini bile okumadan spekülasyon ürettiklerini ifade ederek, "(Çalışanların, emeklilerin haklarında gerileme olacakmış...) Açık söylüyorum; asla böyle bir şey söz konusu değildir. Dürüst davranmıyorlar ve yalan söylüyorlar" dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, kendisinin de emekçi olduğunu, damdan düşen olduğunu söyleyen Erdogan, "Bütün işçilerimizle, çiftçimizle, memurumuzla, esnafımızla her zaman kendimi beraber hissediyorum. Ben bir işçi emeklisiyim. Oradan geliyorum. Hiçbir zaman bu ülke için değer üreten kimseye bizler, fildişi kulelerden bakmadık, bakmayız. Bizim gözümüzde emekten, alın terinden, helal kazançtan daha değerli hiçbir şey yoktur" diye konuştu.

Çalışma hayatının bütün taraflarıyla, bu sürecin başından beri içinde yer aldığını kaydeden Erdoğan, "Defalarca göz göze yüz yüze bu meseleleri konuştuk. Soruyorum: Şu an emekli olduğu halde, 2 milyon 100 bin insanımız emeklilikten sonra çalışmak zorunda mıdır değil midir? Sosyal Güvenlik sistemimizle ilgili bir çelişki değil midir bu tablo? Bu çelişkiyi gidermek hükümetin görevi değil midir?" şeklinde konuştu.

Hükümetin daha önce attığı büyük reform adımlarının tamamlayıcısı olarak sosyal güvenlik şemsiyesini güvenceye almaya mecbur olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye, sosyal güvenlik reformunu daha fazla erteleyemez. Sosyal güvenlik meselesi, tıpkı ulusal güvenlik gibi popülizme feda edilemez. Hiç bir sivil toplum örgütü, konuyla ilgili söylüyorum, 'Bizimle görüşülmedi' diyemez" dedi.

Kısa vadeli siyasi kazanımlar için toplumun ve ülkenin geleceğini riske atamayacaklarını kaydeden Erdoğan, "Alınması gereken bir risk varsa o riski biz alırız ama toplumun bekasını, milletin geleceğini belirsizliğe bırakamayız" diye konuştu.

Milletin kandilerinden imtiyaz değil, adalet istediğini söyleyen Erdoğan, "Adaletin temel şartı; sosyal devletin bütün vatandaşlarının eşitlik esasında haklarını kullanmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

2007'de 2 çalışanın 1 emekliye bakar duruma geldiğini söyleyen Erdoğan, " Soruyorum; bu tablo Türkiye için sürdürülebilir mi? Bunun altından kalkılabilir mi? Buradan sendikalara sesleniyorum; acaba sendikalarımız bu ülkeyi yönetmiş olsalar, 'Ben bu tabloyu sürdürebilirim' diyecek bir babayiğit var mı? Biz diyoruz ki sürdürülebilir bir sosyal güvenlik için bu oranın en az 4 çalışana 1 emekli olması gerektiğini bütün uzmanlar, bütün bilim adamları ifade ediyorlar. Bunu yakalamamız lazım" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber