Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 17:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İşçi Partisi, Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılara ilgili başlatılan "Ergenekon" soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında, "suç ve suçlu imal etme girişiminde bulunma" ve "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İşçi Partisi'nin suç duyurusu dilekçesi, parti Genel Sekreteri Nusret Senem tarafından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) verildi.

Senem, burada yaptığı açıklamada, soruşturmanın Tuncay Güney isimli kişinin emniyet yetkililerine verdiği "uydurma belgeler" üzerine başlatıldığını öne sürdü.

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan kişilere, İşçi Partisi ve parti Genel Başkanı Doğu Perinçek'in aleyhinde, asılsız suçlamalar içeren sorular yöneltildiğini iddia eden Senem, bu yolla partilerinin yıpratılmaya çalışıldığını kaydetti.

Senem, "Tuncay Güney'in CIA ve MOSSAD ile bağlantıları bulunan ve bu kuruluşlar adına çalışan, Siyonizm'in övüldüğü kitaplar yazan bir kişi olduğunu" iddia ederek, "Savcı Öz'ün şüphelilere sorduğu uydurma Ergenekon belgelerinin sahibi Ermeni, Hristiyan ve Siyonizm sevdalısı. Bu kişi, görüldüğü gibi Müslüman ve Türk düşmanıdır. Savcı Öz'e hayırlı olsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber