Öğrencilerin protestosu, başkonsolosun konferansını iptal ettirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 17:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İsrail'in İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Mihal Gul Aryeh'in Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) vereceği ''Savaşta Sivillerin Durumu'' konulu konferans, öğrencilerin protestosu nedeniyle iptal edildi.

SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nce Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek ''Savaşta Sivillerin Durumu'' konulu konferansa, İsrail'in İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Aryeh'in konuşmacı olarak katılacağını duyan öğrenciler, konferansın yapılacağı fakülte önünde toplandı. Sağ ve sol gruplardan oluşan 500'e yakın öğrenci, İsrail'i Filistinliler'e karşı uyguladığı politikalar nedeniyle protesto etti. İsrail ve Amerika aleyhine slogan atan öğrenciler İstiklal Marşı okudu. Protestocu öğrencilere, fakültede bulunan diğer öğrenciler de destek verdi.

Protesto nedeniyle Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler kampüste ve fakültede geniş güvenlik önlemi aldı. Jandarma, 3 gruptan oluşan protestocu öğrencileri kontrol altında tutmak için robokoplarla barikat kurdu.

Yurtsever Cepheli Öğrenciler adına açıklama yapan bir öğrenci, terörist ve soykırımcı İsrailliler'i okullarında barındıracaklarını kimsenin beklememesini isteyerek, "Bakanlar Kurulu kararıyla Filistin halkının önderlerine suikast yapmayı kendine hak gören, baş terörist Amerika Birleşik Devletleri'ni arkasına alarak, Filistinli çocukları, hamile kadınları katleden, camileri, ambulansları ve yerleşim birimlerini en gelişmiş silahlarla yok eden bir devlet terörist değilse nedir? Filistinli kardeşlerimiz İsrail işgaline ve terörizmine karşı mücadele ederken ve bir halk İsrail işgali altında zulüm görürken, terörist ve soykırımcı İsrailliler'i okulumuzda barındıracağımızı kimse beklemesin. Biz sonuna kadar emperyalizmle mücadele eden Filistin, Irak ve Lübnan halklarının yanında olacağız. İşgal görmüş bir ülkenin evlatları olarak çok iyi biliyoruz, işgalciler her zaman kaybeder.'' diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Rıza Güven, elde olmayan nedenlerden dolayı konferansın iptal edildiğini söyledi. Konferansın iptal edilmesinde protestolarında etkisinin olduğunu ifade eden Güven, "Konferansın iptaline protestoların da etkisi muhakkak ki olmuştur. Ama birtakım görüşmeler yapıldı. Kısaca konferans bugün gerçekleşemeyecek. Toplantının konusu savaşta sivillerin durumuydu. Elde olmayan nedenlerle iptal edildi'' dedi.

Konferansın iptal edildiğini duyan öğrenciler olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber