Her sınıfta 70 öğrenci eğitim görüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2008 18:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Elgün köyü ilköğretim okulunda öğrenciler 70 kişilik sınıflarda eğitim görüyor.

Viranşehir'e bağlı bin 900 nüfusluk Elgün köyünde eğitim ağır aksak ilerliyor. 471 öğrencinin bulunduğu ve 100 öğrencinin de taşımalı sistemle geldiği Elgün köyünün tek katlı okulunda öğrenciler 65-70 kişilik sınıflarda eğitim almaya çalışıyor.

4 derslikten oluşan okulda özellikle 8. ve 7. sınıflarda 65 ve 70 öğrenci eğitimlerini sürdürüyor. 4 kişinin bir sırada oturduğu sınıflarda öğrencilerin başarı oranının da düşük olduğu belirtildi.

Sınıfların küçük ve kalabalık olmasının öğrencilerin başarısını olumsuz etkilediğini belirten velilerden İbrahim Şişkin, yetkililerin bir an önce sorunu çözmesini beklediklerini belirtti.

İbrahim Şişkin, ''Okulumuz birkaç yıl önce tek katlı 4 derslikli olarak yapıldı. 571 öğrenci mevcudu olan okulda öğrencilerimiz bir sırada 4 kişi oturarak eğitim almaya çalışıyorlar. Bu da ister istemez öğrencilerimizin başarısını etkiliyor.'' dedi.

Sıralarda öğrencilerin üst üste oturduğu okula, bazı veliler ise çocuklarını göndermiyor. Eğitimin önemini bildiklerini belirten köylüler ise en kısa zamanda okuldaki derslik sayısının artırılmasını istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber