2 bin kişiye iş imkânı!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Mart 2008 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Metro Grup, 10 yeni mağaza açacak ve 2 bin kişiyi işe alarak çalışan sayısını da 7 bine çıkaracak.

Metro Grup, Türkiye'ye gelişinin 18. yılında, 10 yeni mağaza açarak mağaza sayısını 36'ya, 2 bin kişiyi işe alarak çalışan sayısını da 7 bine çıkarmaya hazırlanıyor

Alman Metro Grup, Türkiye piyasasına girişinin 18. yılını yaşadığı bu sene 10 yeni mağaza açarak 2 bin kişiyi işe alacak. Şimdiye kadar 700 milyon euroyu aşan tutarda yatırım yapan Metro Grup'un Türkiye'deki 2006 cirosu 1 milyar euro seviyesinde. 2007 cirosu, 18 Mart'ta Almanya'daki bilanço toplantısında açıklanacak.

600 MİLYON EURO İHRACAT

Tekstilden kuru gıdaya, yaş sebze ve meyveden elektroniğe kadar her türlü ürünü alıp yurtdışındaki mağazalarında satılmak üzere ihraç eden Metro Grup, yılda yaklaşık 600 milyon euroluk ihracat gerçekleştiriyor. Metro Grup, Vestel'in Avrupa'daki en büyük alıcısı konumunda.

BAKKALIN KURTULUŞU

Metro Cash & Carry'nin 50 binden fazla bakkal müşterisi olduğunu belirten Metro Grup Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek Tekeoğlu, ?Dolayısıyla biz müşterimizin kötüye gitmesini ister miyiz? Burada sapla saman biraz karıştırılıyor. Bakkala esas zarar veren bakkalın hemen yanı başında 200-300 metrekarede adeta modern bir bakkal gibi açılan indirim mağazalarıdır? açıklamasını yaparak, Büyük Mağazalar Yasa Tasarısı'na tepkisini dile getirdi.

KOBİ'lerin bindiği dal kesiliyor

Yasa tasarısıyla Private Label ürünlere cironun yüzde 20'si oranında sınırlama getirmenin KOBİ'lerin bindiği dalı kesmek anlamına geldiğini vurgulayan Tekeoğlu, ?Ben KOBİ'lere daha fazla mal ürettirmek istiyorum, ancak farkında olmadan bunu yüzde 20 ile sınırlamak istiyorlar. Çoğunluğu KOBİ olan 4 bin firmaya iş imkânı sağlıyoruz. Bu firmalar, Metro'ya mal satarken Metro ve Real'in istekler doğrultusunda standartlarını geliştiriyorlar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber