Üniversitelere ek kontenjan başvuruları başlıyor

Haber Giriş : 04 Ekim 2004 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerin önlisans ve lisans programlarında belirlenen 69 bin 914 boş kontenjan için başvurular bugün başlıyor. Ek yerleştirmeye başvuru için son gün 8 Ekim.

Ek yerleştirme için devlet üniversitelerinin önlisans programlarında 54 bin 156, lisans programlarında ise 2 bin 678 olmak üzere toplam 56 bin 834, vakıf üniversitelerinde önlisans programlarında 5 bin 381, lisans programlarında 2 bin 229 olmak üzere toplam 7 bin 610 boş kontenjan bulunuyor.

KKTC üniversitelerinde bulunan boş kontenjan sayısı ise önlisans programlarında bin 612, lisans programlarında ise 3 bin 858 olmak üzere toplam 5 bin 470.

Adaylar, devlet üniversiteleri, vakıf üniversiteleri, KKTC üniversiteleri ve yurtdışı üniversitelerinde belirlenen toplam 69 bin 914 boş kontenjan için bugünden itibaren 8 ekim cuma günü mesai bitimine kadar başvuru yapabilecek.

Kimler başvuru yapabiliyor?

Ek yerleştirme kontenjanı bulunan yükseköğretim programları arasından tercih yapabilmek için adayların 2004-ÖSS'ye başvurmuş olmaları gerekiyor.

Başvuru yapabilmek için adayların 2004 genel yerleştirme sırasında açıköğretim programları hariç, herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmaları şartı aranıyor.

Özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmeye başvurabilecekler.

Sadece sınavsız geçiş ile ilgili ek yerleştirmeye başvuracak adaylar, diğer adaylar gibi aynı başvurma formunu kullanacaklar, tercihlerini bu form üzerinden işaretleyecekler ve başvurularını aynı süre içinde yapacaklar.

2004 ek yerleştirmede meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarına daha önce sınavsız geçiş hakkı bulunan adayların yerleştirilmeleri yapılacak, bundan sonra da kontenjan açığı olursa, boş kalan kontenjanlara lise mezunları ile meslek liselerinin sınavsız geçiş hakkı bulunmayan mezunları ilgili Y-ÖSS puanları ile yerleştirilecekler.

2004 ÖSS'ye girerek 160 veya daha yüksek ilgili ÖSS puanı almış lise ve meslek lisesi mezunu adaylar, meslek yüksekokulları ve açıköğretimin önlisans programları arasından da tercih yapabilecekler.

Nasıl başvuru yapılıyor?

Yükseköğretim programlarının ek yerleştirme kontenjanlarına başvurmak isteyen adaylar 4 milyon Türk Lirası karşılığında 2004-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına ek Yerleştirme Kılavuzu ve Başvurma Formunu ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliği yetkililerinden alabilecekler.

Adayların kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak dolduracakları Başvurma Formu ile 8 milyon Türk Liralık ek yerleştirme ücretinin ilgili bankaya yatırıldığını gösteren banka dekontunu başvurma süresi içinde ÖSYM Sınav Merkezi yöneticiliği yetkililerine teslim etmeleri gerekiyor.

Adayların bu ücreti yatırmak için bankaya sadece TC kimlik numaralarının vermeleri yeterli olacak. Posta ile merkeze gönderilen başvurma formları işleme alınmayacak.

Ek yerleştirmenin nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı bilgiler 2004 ÖSYS- Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber