YÖK Başkanı Özcan ne yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2008 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ve beraberindeki heyet, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı makamında yaptığı ziyarette gündemle ilgili konular ele alındı.

Avcı, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, YÖK Başkanı Özcan'a ''hayırlı olsun'' ziyaretinde bulunduklarını belirtti.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Avcı, bilim, teknoloji üretmesi gereken, ülkenin kalkınması ve gelişmesi konusunda dinamo olması gereken YÖK'ün ve üniversitelerin, ülkeye hiç bir fayda vermeyen başörtüsü yüzünden bir gerginlik yaşamasından üzüntü duydukları ifade etti.

Avcı, şunları söyledi:

''Anlattıklarından anlamlandırdığımız kadarıyla kanaatimiz şu şekildedir: Sayın YÖK Başkanı kendisi üzerinden, başörtüsü üzerinden ülkede yaşanan kaos ve gerginlikten son derece bunaldığını, asli görevini yapma hususunda hem bir konsantrasyon hem de zaman sorunu yaşadığını ifade etti.

Biz de kendisine bu gerginlikleri aşarak üniversitelere yönelinmesi gerektiğini ifade ettik. Kendisi de yarınki toplantıda bir kurul oluşturacağını, bu kurulun da üniversitelerde yaşanan somut sorunların çözümü yönünde hızlı bir çalışma başlatacağını ifade etti. Yarın ki toplantının bu yüzden çok önemli olduğunu ifade etti.''

YÖK Başkanı Özcan'a, sendika tarafından hazırlanan, akademik, idari personelin sorunlarını içeren bir rapor sunduklarını belirten Avcı, üniversitelerin ''bilim üretemediğini, ülkenin gelişimine katkıda bulunamadığını, halktan, sanayiden kopuk olduğu'' görüşlerini ilettikleri YÖK Başkanı'nın ileriki dönemlerde yapmayı düşündüğü projeleri paylaştıklarını kaydetti.

Avcı, YÖK Başkanı'nın, öğretim görevlileri ve akademisyenlerin Tıpta Uzmanlık Sınavı benzeri merkezi bir sistemle alınması için önümüzdeki aylarda sonuçlanacak bir proje üzerinde çalıştıklarını bu düzenlemeyle özellikle taşradaki üniversitelerde akademisyenlerin göreve alınmalarında ''kayırmacılık, torpil'' gibi konuşmaların önününe geçilmesinin amaçlandığını söylediğini aktardı.

Akademisyenlerin maaşlarının düşük olduğunu ifade ettiklerini belirten Avcı, ''YÖK Başkanı Özcan bu konuda da bir çalışma içinde olduğunu ifade etti'' dedi.

Öğretim görevlilerinin, akademisyenlerin vatani görevlerini ''öğretmen asker'' olarak yapmalarını önerdiklerini belirten Avcı, YÖK Başkanı'nın bu konuyu Yönetim Kurulu ile paylaşacağını belirttiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber