Trabzon belediyesinde yolsuzluk, bir müdür açığa alındı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 13 Mart 2008 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

CHP'li Trabzon Belediyesi'nde 2006 ve 2007 kira gelirlerinin bir kısmının belediye hesaplarına girmediği, Meclis Denetim Komisyonu'nun incelemesinde yolsuzluğun ortaya çıkarılmasından sonra paranın faiziyle aktarıldığı ortaya çıktı.

SANAL KASA OLUŞTURDULAR

Trabzon Belediyesi yolsuzluk iddialarının göbeğine oturdu. Bir başkan yardımcısının sorumlu olduğu birimlerde sahte evrakların düzenlendiği, sanal kasa oluşturularak belediyenin resmi hesaplarına girmesi gereken gelirlerin kişilere aktarıldığı ortaya çıktı. İddialara göre Trabzon Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü E.D. adına 88 No'lu sanal kasa oluşturuldu. Belediyeye ait işyerlerinde işletmecilik yapanların dükkanlarını devrederken kuruma ödedikleri ?bir yıllık devir' paraları resmi hesaplar yerine 88 No'lu sanal kasaya aktarıldı. Bazı işyeri sahipleri ise devir parasını çek karşılığı ödedi.

Bu çeklerden bazıları da bu birimden sorumlu belediye başkan yardımcısı adına düzenlendi. Çekler Trabzon'daki iki banka şubesinden elden tahsil edildi. Olayın ortaya çıkması üzerine, belediyenin resmi hesaplarına geçirilmeyen paralar gecikme bedelleriyle birlikte yatırıldı. Şu ana kadar tespit edilen miktarın 80 bin YTL civarında olduğu, olayla ilgili soruşturmanın hâlâ sürdürüldüğü bildirildi.

MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, adına sanal kasa oluşturulan Emlak İstimlak Müdürü E.D'yi açığa aldı. Adına çek düzenlenen belediye başkan yardımcılarından C.E. hakkında ise soruşturma açıldı. Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu olayda ?denetim görevini ihmal etmekle' suçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber