Özal'ın gizli projesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mart 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakit Gazetesi'nin haberine göre, Anavatan Partisi genel başkanlığına adaylığını açıklayan Özal, babasının yeni bir parti kurdurduğunu ve ikinci değişim programını başlatmak istediğini ancak vefatı nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini belirtti.

Edirne'deki yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve savcı tarafından serbest bırakılan Ahmet özal, İstanbul'da bir basın toplantısı düzenlendi. Anavatan Partisi genel başkanlığına adaylığını açıklayan özal, babasının yeni bir parti kurdurduğunu ve ikinci değişim programını başlatmak istediğini ancak vefatı nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini belirtti. Ahmet özal, "Ben babamın yarım kalan projesini gerçekleştireceğim. Bu bana bir vasiyettir" dedi.

Edirne'de Arasta operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve savcılıkça sorgulanan Ahmet özal, serbest bırakılmasının ardından İstanbul'da basın mensuplarının karşısına geçti. Seçim öncesi bir siyasi parti kurma planları olduğunu ancak Anavatan ve Demokrat Parti arasındaki birleşme sürecini izlemek üzere bu fikrinden vazgeçtiğini anlattı. özal, "Anavatan ve DP birleşmesi fiyasko ile sonuçlandı. Anavatan'ın seçime bile giremeyecek kadar zor duruma getirilmiş olması beni üzdü. Bundan 2-3 ay önce Erkan Mumcu ile görüştüm. Anavatan genel başkanlığından çekilmesi gerektiğini söyledim. Kendisine ilk kongrede aday olduğumu deklare ettim. Teşkilatlarla görüştüm. Teşkilatlar da beni aramaya başladı bir kaynaşma oldu. Delegelerin yüzde 90'ı aday olmama canı gönülden istiyor. Dünden beri çokça telefon aldım. Hemen çalışmalarımıza başlayacağız." şeklinde konuştu.

"Siyasete ne zaman girmeye karar versem enteresan şeylerle karşılaşıyorum" diyen Ahmet özal, son yaşadıklarını bir komplo olarak görmese de dikkat çekici olarak değerlendirdi. özal, "Ne zaman siyasete adım atsam bir yerlerden darbeler geliyor. Kim iseniz beni engellemeye çalışan beni durduramayacağınızı ve benim vazgeçmeyeceğimi bilmenizi istiyorum. Siyasete girmem gerektiğini düşünüyorum. Benim mevki makam hırsım yok. Ben bunları zaten çokça yaşadım. Türkiye'nin geleceğinden endişe duyduğum için siyasete girmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun "Siyasi komplo ise kim yapmış olabilir?" şeklindeki soruya ise Ahmet özal şu cevabı verdi, "Şu anda pozisyona bakalım. Anavatan ve DP birleşme çalışmaları içerisinde. Süleyman Soylu ile Erkan Mumcu. Bu çok net. Anavatan ve DP teşkilatları birleşmek istemiyor. Anavatan teşkilatı ile görüştüm böyle bir istek yok. Birisi kapısını kilitleyecek oradaki adamlar diğer partiye girecek. Bu birleşme demek Anavatan'ı satmaktır. Satıştır. Değişik senaryolar konuşuluyor. Anavatan, DP'ye katılacak. Belediye seçimlerinden yüzde 7-8'i geçebilirse belki Tansu hanım o partinin başına geçip emanetçiden emaneti geri alacak gibi senaryolar var. Böyle siyaset olmaz. Anavatan ve DP şu anda birleşecek partiler değildir."

Babasının yeni bir partinin başında Türkiye'de ikinci değişim sürecini başlatmak istediğini anlatan Ahmet özal, "Vefat etmeseydi yeni partinin başına geçecekti. Amcam Yusuf özal'a parti kurdurmuştu. İkinci değişim programı hayata geçirmek istiyordu. Rahmetlinin hazırladığı yeni değişim paketini ben hayata geçirmek istiyorum. Türkiye'yi 21.yüzyıla taşımak için siyasette olacağım. O bana bir vasiyettir." şeklinde konuştu. Ahmet özal, Erkan Mumcu ile yaptığı görüşmeyle ilgili detay verirken edindiği izlenimleri aktardı. özal, "Erkan Mumcu ile görüştüğümde şunu anladım. Kendisinin partiyi bırakma niyeti yok. Siyasetin kalmadığını, AK Parti iktidarının 10 sene daha devam edeceğini düşünüyor. Kafasında Anavatan'ı DP ile birleştirip statükoyu devam ettirmek olduğunu anladım." dedi.

Arasta Operasyonu'nda gözaltına alınması ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Ahmet özal, kendisinin herhangi bir suçunun bulunmadığını dile getirdi. özal, gözaltına alınma gerekçesini Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde öğrendiğini belirterek sonunda serbest bırakıldığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber