YÖK, görevde yükselme ve atamaları görüşecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Mart 2008 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Özcan, başörtüsü konusunu bugünkü genel kurul gündemine almadı. Toplantıda atama ve görevde yükselme konuları ile bazı rutin çalışmaların ele alınacağı öğrenildi.

YAKUP BULUT/ANKARA

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, üniversitelere başörtüsü ile ilgili gönderdiği yazının, Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulmasının ardından gözler, bugün yapılacak olan YÖK Genel Kurulu'na çevrildi. Genel Kurul, başörtüsü ile ilgili Danıştay kararını toplantı gündemine almadı. YÖK üyelerine, YÖK Genel Kurul toplantısının gündem konusunun Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan ?Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik? olduğu bildirildi.

ÖSS MAHKEMEYİ BEKLİYOR

YÖK Başkanı Prof. Özcan, ÖSS kitapçığındaki ?sınava başı açık girmek zorunludur? ibaresinin kalkması konusunu toplantı konuları içine almadı.Toplantıda üyelerin gündem dışı söz alması durumunda ise başörtüsü konusunun yine gündeme gelebileceği belirtiliyor. YÖK üyelerinin bir kısmı Anayasa'nın 10. ve 42'nci maddelerinde yapılan değişikliği, ?sınava başı açık girmek zorunludur? ibaresinin kalkması için yeterli görürken, bir kısmı da Anayasa Mahkemesi'nin kararının beklenmesi gerektiği görüşünde.

Erdoğan, Doğramacı ve Arıboğan ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ile ayrı ayrı görüştü. Başbakanlık Merkez Binası'nda yapılan görüşmelerden sonra Rektör Arıboğan, ?Akademik konularla ilgili görüştük. Üniversitemizle ilgili sorunları ele aldık? dedi. Üniversitelere başörtülü öğrencilerin giriş yapmasıyla ilgili Anayasa değişikliğinin ardından Başbakan Erdoğan'ın sözkonusu rektörlerle görüşmesi dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber