13 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 13 Mart 2008 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAİNT VİNCENT VE GRENADİNLER BAŞBAKANI GONSALVES TÜRKİYE'DE

-Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak Ankara'da.

-Gonsalves, Başbakan Erdoğan, tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılanıyor ve iki başbakan bir süre baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunuyor. (Saat:11.00)

-Erdoğan ve Gonsalves, ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.30)

-Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan da Gonsalves'i Meclis'te kabul ediyor. (Saat:16.00)

-Erdoğan, Gonsalves onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği veriyor. (Saat:19.30)

-EMEK PLATFORMU'NDAN BASIN TOPLANTISI

-Emek Platformu Başkanlar Kurulu, Türk-İş Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-Emek Platformu İstanbul'da da Tünel-Taksim arasında yürüyüş düzenliyor ve basın açıklaması yapıyor. (Saat:12.00)

-YÖK GENEL KURULU TOPLANIYOR

-YÖK Genel Kurulu YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. Genel Kurul'da, üniversite atamalarının durdurulması ve Danıştay'ın Özcan'ın türban açıklamasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararının gündeme gelmesi bekleniyor.

-Toplantıda ayrıca, ÖSS sınav kılavuzunda yer alan ?sınava başı açık girmek zorunludur? ibaresinin tartışılması da gündemde. (Saat:10.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, seçmen kütükleri hakkındaki kanun görüşülüyor. (Saat:14.00)

-MECLİS'TE TIP BAYRAMI İÇİN KALP DAMAR RİSK ÖLÇÜMÜ

-Cumhurbaşkanı Vekili Meclis Başkanı Köksal Toptan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 14 Mart Tıp Bayramı çerçevesinde Kalp Damar Hastalığı Risk ölçümüne katılıyor. Toplantıda katılımcılardan kan örnekleri alınarak kalp damar hastalığı riski ölçülecek. (Saat:11.00)

-MECLİS'TE BASIN TOPLANTILARI

-TBMM Küresel Isınma ve Su Kaynaklarını Araştırma Komisyonu Başkanı AKP Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, komisyon raporuyla ilgili basın toplantısı yapıyor. (Saat:10.00)

-CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, ?TUİK Araştırmaları? konulu basın toplantısı düzenliyorlar. (Saat:11.30)

-MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, sosyal güvenlikle ilgili basın toplantısı yapıyor. (Saat:12.00)

-KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Almanya'ya giden heyetin hazırladığı raporu görüşüyor. (10.30)

-Türkçedeki Bozulmayı Araştırma Komisyonu, Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Talat Sait Halman'ı dinliyor. (10.30)

-BAKAN HİLMİ GÜLER ALMAN İŞADAMLARIYLA GÖRÜŞÜYOR

-Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin enerji durumu ve enerji verimliliği projelerine ilişkin olarak Alman yatırımcıları ile bir araya geliyor. (Saat:13.30)

-KARADAĞ SAVUNMA BAKANI ANKARA'DA

-Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Karadağ Savunma Bakanı Boro Vucinic ile Bakanlık'ta bir araya geliyor. (Saat:10.30)

-TZOB BUĞDAY RAPORUNU AÇIKLIYOR

-Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, buğday sektör toplantısı sonucunda oluşturulan ?Buğday Raporu?nu açıklıyor. (Saat:11.00)

-FORD OTOSAN ?REKABETÇİ FİYATLANDIRMA STRATEJİSİ?Nİ ANLATIYOR

-Ford Otosan, Ford Finans adıyla hizmet vereceği ?Rekabetçi Fiyatlandırma Stratejisi?ne ilişkin bilgi veriyor. (Saat: 11.00)

-TÜRK TELEKOM PAZARLAMA, GURUSU DON PEPPERS'I KONUK EDİYOR

-Müşteri İlişkileri Yönetim (CRM) uzmanı Don Peppers ile Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30)

-ESKİ ÇALIŞANINDAN CHP'YE İCRA TAKİBİ

-CHP yönetimi tarafından mazeretsiz olarak işten çıkarılan Halk Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Nezih Tavlaş'ın tazminatının verilmemesi nedeniyle icra takibi başlatıldı.

-GATA'DA YAPRAK DÖKÜMÜ: 5 YILDA 115 ÖĞRENCİ AYRILDI

-GATA"da yaprak dökümü yaşanıyor. Askeri hekim olma hayaliyle GATA"ya kayıt yaptıran öğrenciler, özellikle son iki yılda okulu bitirmeden ayrılıyor. GATA'ya yakın kaynaklar, öğrencilerin ayrılmasına gerekçe olarak askeri hekimlerin aldığı düşük ücretlerin neden olduğunu belirttiler. Sivil doktorların üçte biri maaş ile çalışan askeri hekimlerin, maaşlarında artış yapılmaması halinde GATA'da okuyan öğrencilerin sayısında her geçen gün azalma yaşanacağına dikkat çekildi.

-YABANCILAR BORSA'DA SATIŞTA

-Yabancı yatırımcılar Ocak-Şubat döneminde İMKB'de satışa geçti. Yatırımcıların gerçekleştirdiği 31.6 milyar dolarlık işlem net 772.8 milyon dolarlık satışla sonuçlandı. Şubat'ta ise yabancı yatırımcıların yaptığı 14.2 milyar dolarlık işlem net 150 milyon dolarlık alışla kapandı.

-KIZ ÖĞRENCİLERİN OKULLAŞMA ORANI ARTIYOR

-İlköğretim okullarında kız öğrencilerin okullaşma oranı bu yıl itibariyle yüzde 96.14 olurken, ortaöğretimde yüzde 55.81 oldu. Son yıllarda kız öğrencilerin okula gitmesi için yapılan kampanyaların da etkisi ile son 5 yılda kız öğrencileri okullaşma oranı yaklaşık yüzde 7 oranında artış yakaladı.

-İlköğretimde kız öğrencilerin okullaşma oranının bir senede yaklaşık yüzde 9 oranında artış sağladığı görüldü.

-TIP BAYRAMI'NDA ÇARPICI TABLO: ?BİR DOKTORA 653 HASTA DÜŞÜYOR?

-14 Mart Tıp Bayramı'na bu yıl, çıkarılan ve çıkarılması düşünülen yönetmelikler, kanunlar ve kanun tasarıları ile doktorların maruz kaldığı şiddet olayları damgasını vurdu. Yapılan araştırmalar ise doktorların bayramında çarpıcı bir tabloyu ortaya koydu: Türkiye'de bir doktora 653 hasta düşüyor. Sağlık Bakanlığı'ndaki görevli bir doktorda ise bu sayı bin 149'a çıkıyor. Öte yandan 2007 yılında doktorlar en çok şiddet olaylarından rahatsız olurken, doktorlardaki en büyük hayal kırıklığına ise kamu çalışanlarına verilen zam oranları neden oldu.

-BSO?DAN YAKIN DÖNEM KONSERİ

-Bilkent Senfoni Orkestrası, 15 Mart Cumartesi günü gerçekleştireceği konserde, (BSO) 20. yüzyılın Alman, Fransız ve Rus bestecilerinin eserlerinden örnekler sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber