Cezaevine cep telefonu sokan avukat yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2008 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, sözleşmeli personelin bir çok sıkıntısı bulunduğunu belirten Doğruyol, askerlik dönüşünde işe başlatılmamasının bu sıkıntıların başında geldiğini ifade etti.

Doğruyol, sözleşmeli çalıştırılan 4-B'li personelin problemleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Sözleşmeli personelin bir çok sıkıntısı bulunduğunu belirten Doğruyol, askerlik dönüşünde işe başlatılmamasının bu sıkıntıların başında geldiğini ifade etti.

Son zamanlarda göreve başlatılan sağlık çalışanlarının neredeyse tamamının birer yıllık sözleşme imzalatılarak işe başlatıldığını vurgulayan Doğruyol, sözleşmeli personelin diğer sıkıntılarını şöyle sıraladı: "Sözleşme hükümlerine aykırı olarak sözleşme yapılan çalışma yerinin dışında hiçbir yazılı belge olmadan çalıştırılıyorlar. 112 ambulanslarında çalışması gereken personel hasta nakil ambulanslarında çalıştırılıyor. Yeterli eğitim verilmeden ambulans şoförlüğü yaptırılıyor. Görev yapılan yerlerde istirahat odası gibi sıkıntılar çekiliyor. İdareciler sözleşmeleri iptal edeceğini söyleyerek tehditte bulunuyor. Eğitimi devam edenlerin eğitimi aksatılıyor. Fazla mesai yapanlara fazla mesai ücreti ödenmiyor"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber