Alo Maliye, ben Unakıtan

Haber Giriş : 15 Mart 2008 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vatandaşlara vergiyle ilgili danışmanlık hizmeti verecek Vergi İletişim Merkezi'ni hizmete açtı. Merkeze gelen telefonu yanıtlayan Unakıtan, mükellefe, ?Ben Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, sorunuza cevap vereyim? dedi.

AB'nin mali katkısıyla kurulan, telefonla hizmet verecek Vergi İletişim Merkezi ile mükelleflere yüz yüze yardımcı olunacak Mükellef Hizmetleri Merkezi Ankara'da açıldı. Unakıtan, Vergi İletişim Merkezi'ne gelen telefonu, ?Alo, iyi günler diliyorum. Ben Maliye Bakanı Kemal Unakıtan. Buyrun ben cevap vereyim? diyerek açtı.

Unakıtan, kadın mükellefin işyeri ve mesken gelirlerinde beyan sınırlarına ilişkin soruyla karşılaşınca yardıma Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy'u çağırdı. Ulusoy'un yardımıyla mükellefin gelirlerini alıp aktaran ve hesabın sonucunu bildiren Unakıtan, ?Nihayet cevaplandırdık. Uzman arkadaşlarımız olsa daha çabuk cevaplandırırdı, Maliye Bakanı'na düştü? diye espri yaptı.

?Ben de kuyruklardan geldim'

Unakıtan, daha önce vergi dairelerinde uzun kuyruklar olduğuna işaret ederek, ?Bayılanlar olurdu. Ben de o kuyruklardan geldim? dedi. ?Alo Maliye 189' hattı yerine ?444 0 189' hattını devreye aldıklarını ifade eden Unakıtan, ?Eskiden 189 vardı, şimdi başına ?444 0' koyacaksın. Ben ezberledikten sonra herkes ezberler? dedi.

Mükellef temsilcilerine seslenen Unakıtan, ?Kızgın kızgın konuşmayın mükellefle. Bizim müşterimiz, konuşuyorsun, karşılığında para alıyorsun. Hele dış piyasanın toz duman olduğu bir zamanda kazanıp, vergisini ödemek takdire şayandır. Davulun sesi uzaktan yapmayana hoş gelir. Üç kişi çalıştır, nasıl zormuş anlarsın? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber