'Erkeğe sezaryen yapan', ?ölüye rapor yazan' çete çökertildi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Mart 2008 09:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sivas'ta ?erkeğe sezaryen yapan', ?ölüye rapor yazan' sağlık çetesi ?Şifa 58' operasyonuyla çökertildi. Aralarında 29 doktor, 4 hemşire, 3 sağlık memuru bulunan 78 kişi gözaltına alındı.

Sivas'taKİ ?Şifa 58' operasyonunda, aralarında 29 doktor 4 hemşire ve 3 sağlık çalışanının da bulunduğu 78 kişi gözaltına alındı. Zanlılar hakkında ?İhaleye fesat karıştırmak', ?Devleti dolandırmak', ?Sahte heyet raporu ve reçete düzenlemek', ?Süresi dolmuş ameliyat malzemelerini cerrahi operasyonlarda kullanmak', ?Uyuşturucu bulundurmak' ve ?Sahte fatura düzenlemek' gibi çok sayıda suçtan işlem yapıldığı belirtildi. İncelemede ?erkeklere sezaryen'', ?'ölülere rapor' gibi usulsüzlükler de olduğunu ifade eden yetkililer, İstanbul'da yılda 500 adet kullanılan ?mesh' isimli

medikal malzemenin Sivas'ta 1,5 milyon adet kullanıldığının tespit edildiğini söylediler.

SİVASLILAR FITIK OLDU!

FITIK ameliyatında 1.5 milyon ?Mesh'in kullanılması, nüfusu 600 bin olan Sivas'ta nasıl 1.5 milyon kişinin fıtık ameliyatı olduğu sorusunu gündeme getirdi Sağlık çalışanlarının, medikal çalışanlarıyla villalarda eğlenceler düzenledikleri de iddia ediliyor. Sivas Valisi Veysel Dalmaz, çalışanların 2 yıldır takip edildiğini ve Tıp Bayramı'nın özellikle seçilmediğini söyledi.

ÖZKAN TAMİRAK / İSTANBUL

Hakaret davasına zorla gelecekler

YEŞİM Salkım'ın Deniz Akkaya'ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, duruşmaya gelmeyen Salkım ile Akkaya'nın zorla getirilmesi kararlaştırıldı. Savcı Zeki Kaner, duruşmaya gelmeyen ve mazeret bildirmeyen davalı Yeşim Salkım'a daha önce alınan bilirkişi raporunun yeterli olması nedeniyle olayla ilgili DVD'nin farklı bir bilirkişiye sunulup sunulmayacağına karar verilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber