Edirne operasyonunun şifreleri

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 15 Mart 2008 11:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Edirne operasyonu, Ankara kulislerinde ve iç siyasette ses getirdi. Operasyonun gelişmelerini ve muhtemel sonuçlarını analiz edelim...

Hanefi Avcı

Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Türk Emniyet Teşkilatı'nın son yıllarda yetiştirdiği en önemli isimlerden... Emniyet İstihbarat'ın çetelere karşı elde ettiği başarıda onun teknik imkanları zamanında geliştirmesi ve yetiştirdiği elemanların rolü büyük. Susurluk olayını en iyi bilen isim... 2006'da Edirne Emniyet Müdürü oldu. Edirne, devletin en önemli yerlerinin başında gelir. İstahbarat, gümrükler, TIR geçişi, kritik konulardır. Edirne'de görev yapanlar hep yükselir. Bugün Edirne Valisi, başarılı Diyarbakır eski Valisi Nusret Miroğlu... Ünal Erkan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Edirne Valiliği'ne yükseldi. Sonra Emniyet Genel Müdürü, devlet bakanı oldu. Hanefi Avcı, Kapıkule gümrüklerine çekinmeden neşter attı. Bugün Edirne operasyonunu planladı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Başbakan, Avcı'ya çok önemli yeni görevler verme noktasında...

CHP'li Belediye Başkanı

CHP'li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tutuklandı. Olayın çok yönlü boyıtları olacak. Baykal'ın yerel seçimlerde yolsuzluk üzerine kuracağı seçim kozlarını etkiler. Edirne'yi kazanacak partiyi belirler. CHP'nin başta İzmir olmak üzere başka illerdeki konumunu etkiler. AKP İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, konuyu yakından takip ediyor. Edirne'den politika yapan sosyal demokrat orijinli Kalkan'ın hareketlerini etkileyecek bir konu bu. Kalkan, hem İzmir'de hem Edirne'de durumu gözleyecek. Başkan Sedefçi'nin iyi veya kötü sonuç verecek pozisyonu büyük önem kazandı.

Ahmet Özal

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın ismi de olaya karıştı. Özal, siyasi komplo kurulduğunu iddia etti. Savcılık serbest bırakınca, ANAVATAN Partisi Genel Başkan adayı olduğunu açıkladı. Erkan Mumcu Genel Başkanlık'a 2007'nin Haziran ayında seçildi. 2009'a kadar vakti var. Ama partisi üzerinde planlar yapılıyor. ANAVATAN Partisi-Demokrat Parti birleşmesi... Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz'ın Mumcu'nun elinden partiyi alma ve buradan merkez sağ yeni oluşuma geçiş arzusu... Ahmet Özal'ın babasının misyonunu devam ettirme arzusu... Bu olay, Özal'ı devre dışı bı rakır mı? Gelişmeler gösterecek.

Su sıkıntısı...

Dünyada kuraklık tehlikesi var. Türkiye de durum aynı. Su kaynakl arı çok kıymetli. Büyük holdingler su kaynakları arıyor. Piyasada rakamlar büyüyor. Çok para olan yerde çok laf da vardır. "10 il daha gündeme girebilir" iddiaları bulunuyor. Konular bir yerlere uzanır mı?

Edirne operasyonunun şifreleri bunlar... Yeni gelişmeler, ardından yeni yorumları getirecek. Yerel seçimler, genel seçim havasına girdi.

Sesler yükselecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber