Borç yüzünden Belediye elektriksiz kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2008 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Turgutlu ilçesinin 5200 nüfusa sahip en büyük beldesi olan Urganlı'da Tedaş'a 285 bin YTL borcu nedeniyle belediyenin elektrikleri kesildi.

Tedaş'a bağlı ekipler, 285 bin YTL'lik borcu bulunan Urganlı Belediyesine ait binaya gelerek, elektrikleri kesti.

Urganlı'nın MHP'li Belediye Başkanı Mesut Yalım, gazetecilere yaptığı açıklamada, TEDAŞ'a borçlarının bir bölümü olan 90 bin YTL'lik anapara ile faizi olan 130 bin YTL için yapılandırma amacıyla İller Bankasına başvuruda bulunduklarını belirtti. Yalım, ?ancak TEDAŞ'ın bu doğrultuda başvuruda bulunmama hatası nedeniyle şimdi elektriklerimiz kesildi. Burada hata bizde değil, İller Bankası ile irtibata geçmeyen TEDAŞ'tadır. Ayrıca TEDAŞ yanlı davranmaktadır. AKP'li belediyeler için borçlarına rağmen kesinti yapılmazken, bize uygulanması yanlılıktır. Gün gelecek, bunların hesabı sorulacaktır? dedi.

Beldede bulunan TEDAŞ'a ait trafo ve diğer direkler için yer işgaliye borçlarını hesapladıklarını da ifade eden Yalım, 290 bin YTL olarak belirledikleri bu paranın kurumdan tahsili için başvuruda bulunacaklarını kaydetti.

Bu arada MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan ise aynı uygulamanın, AK Partili belediyelere de yapılması halinde adil olacağını belirterek, ?ancak AKP'li belediyelerin dışında olan belediyelerin üzerine gidilmesi ve elektriklerinin kesilmesi, her şeyi açıkça ortaya koymaktadır. Gereken ne ise yapacağız ve MHP'li belediyelerimizin mağdur edilmesine göz yummayacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber