Özkök: Dikey hiyerarşi azaltılmalı

Haber Giriş : 05 Ekim 2004 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Harp Akademileri'nin yeni eğitim-öğretim yılının açılış töreninde öğrenci subaylara seslenen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, dikey hiyerarşinin yenilikçi fikirlere engel olmasına izin verilmemesini istedi. Özkök, "asker-savaşçı" kavramınının yerini günümüzde, "asker-devlet adamı", "asker-diplomat" tanımlamalarına bıraktığını vurguladı.

Yeni açılımlar
Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki törende konuşan Özkök, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik yeni açılımlara yer verdiği konuşmasını yaptı. Özkök'ün konuşmasından bazı bölümler şunlar:

ASKER DEVLET ADAMI : "Gelişmiş ülkelerde asker-devlet adamı, asker-bilim adamı, asker- diplomat profilleri ön plana çıkmaktadır. Bu hususlar, daha önce sizlere çeşitli vesilelerle ifade ettiğim personelimize kazandırılması gereken fikri entelektüel temelle yakından ilgilidir."

YATAY KOORDİNASYON : "Çalışmalarda yenilikçi çalışma ve araştırmaların fikirlerin ve düşüncelerin sıralı komuta kademelerine aktarılmasında klasik hiyerarşik yapının engel oluşturmasına müsaade edilmemeli. Dikey hiyerarşinin sınırlayıcı etkileri azaltılmalı, yatay koordinasyonun gerektirdiği danışma ve işbirliği geliştirilmelidir."

ÖNYARGI YOK : Fransızların bir sözü, 'Büyük zekâlar birlikte düşünür' der. Belirli bir konunun tartışılıp karara ulaşılmasında beyin fırtınası teknikleri kullanılmalı, yaratıcı düşünceyi geliştirmek için her türlü düşünce, önyargıdan uzak olarak dillendirilmelidir."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber