Baykal, 24 saat sonra konuştu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 17 Mart 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Yapma' dedim ?Aman ha' dedim dinletemedim

Baykal'ın ?kapatma davası'yla ilgili ?Siyasi partilerin kapatılmasına karşıyım, hukuka da saygılıyım. Ama iktidara geldiklerin günden beri uyardım? dediği öğrenildi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP'ye yönelik kapatma davasını kurmaylarına değerlendirirken, ?Siyasi partilerin kapatılmasına karşıyım, ama hukuk sistemine de saygılıyım? dedi. CHP lideri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının AKP'ye yönelik açtığı kapatma davasına ilişkin ilk değerlendirmeyi, önceki gün İstanbul'da kurmaylarıyla yaptı. Expo 2015 toplantısı için İstanbul'a giden Baykal, partisinin il yöneticileri ve milletvekillerinin bulunduğu toplantıda, kapatma davasını yorumladı. AKP'nin iktidara geldiği 2002'den beri her fırsatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile parti yönetimini uyardığını belirten Baykal'ın, ?Siyasi partilerin kapatılmasına karşıyım ama hukuk sistemine de saygılıyım? dediği öğrenildi.

Genel merkezde söyledim

?Özellikle son üç yıldır uyarıyorum? diyen Baykal'ın, ?Yapma dedim. 'Aman ha aman dedim' dinlemedi. 2002 seçimlerinden sonra genel merkezde hayırlı olsuna gittiğimde, 'Sakın Cumhuriyetin temel nitelikleri ile oynama' demiştim. 'Ben sizi tanırım, siz rahat durmazsınız' demiştim. Ama onlar sözlerimi dinlemediler, itibar etmediler. Özellikle yüzde 46'dan sonra tam bir vurdumduymazlık içine girdiler? şeklinde konuştuğu belirtildi. Baykal'ın kurmaylarına yaptığı değerlendirmede, ?Herkes hukuka uyacak? dediği de öğrenildi.

Zengin fakir benzetmesi

CHP liderinin, kapatma davası sonrasında başta Erdoğan olmak üzere, AKP yönetimi ile kapatma davasına karşı sert tepki gösterenlerin sözlerini değerlendirirken ise, ?zengin-fakir benzetmesi? yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Baykal, şu değerlendirmeyi yaptı: ?Bir zengin ile fakir vatandaş kavga etse ve zengin adam, fakir adamı dövse hukuk bunlara eşit uygulanmayacak mı? Bu mantığa göre, zengin adam yargılanmayacak, fakir vatandaş yediği dayak ile kalacak. Böyle hukuk sistemi olmaz. Hukuk herkese eşittir. Kim suç işlemişse cezasını çeker.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber