Tüm Öğretim Üyeleri Derneği savcıya olan eleştirileri kınadı

Haber Giriş : 17 Mart 2008 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMOD) Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, AKP'ye açılan kapatma davası sonrasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve yargıya karşı yapılan saygısızlık ve saldırıları kınandı.

Prof. Dr. Işıklı, "Her şey unutulsa bile, yargılama sürecini etkilemeye yönelik müdahalelerin hoş görülmesi olanağı yoktur" dedi. TÜMÖD Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Işıklı yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin kapatılmasına yönelik dava sonrasında Yargıtay Başsavcısı ve yargı erkine yönelik saldırıların arttığına dikkat çekti. Prof. Dr. Işıklı, "Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na karşı, AKP yöneticileri başta olmak üzere, bazı çevrelerden kaynaklanan ağır saldırılar, yargı erkine karşı saygısızlığın üzüntü verici bir örneğini oluşturmaktadır. Her şey unutulsa bile, yargılama sürecini etkilemeye yönelik müdahalelerin hoş görülmesi olanağı yoktur" dedi. Bazı dış güçlerin bu olay nedeniyle Türkiye'nin iç işlerine karışma konusunda sergiledikleri tavırlara dikkat çeken Prof. Dr. Işıklı, bu durumun özünde Mustafa Kemal Atatürk'e ve eserlerine tahammülsüzlüğün yeni bir kanıtını oluşturduğu savundu.

-"EKONOMİ POLİTİKASININ SORUMLUSU BULUNDU"-

Prof. Dr. Işıklı, "Bir kişinin veya kurumun seçimlerde aldığı oyun miktarı ile suçluluk durumu arasında bağlantı kurulması gibi, hukuk mantığı ile bağdaştırılamayacak bir durumla karşı karşıya bulunuyoruz" dedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın görev ve sorumluluğu gereği olarak gördüğü bir süreci başlattığını ifade eden Prof. Dr. Işıklı, bu sürecin ekonomik istikrarı bozucu bir girişim olarak görülmesini de üzüntü verici bir durum olarak nitelendirdi. Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, açıklamasında şöyle dedi : "Öyle anlaşılıyor ki iktidarın malum uluslararası çevrelerce oluşturulmuş reçetelere dayalı ekonomi politikasının kaçınılmaz sonunun sorumlusu şimdiden bulunmuştur. Dün, Cumhurbaşkanı Sezer'in Anayasa kitabını Başbakan Ecevit'e uzatması, Şubat 2001 krizinin nedeni olarak gösterilmişti. Bugün de benzer bir sorumluluğun Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın hazırlamış olduğu iddianameye yüklenmek istendiğine tanık olmaktayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber