Lisede hırsızlık

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Mart 2008 12:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

VAN'ın Gevaş İlçesi'nde, Çok Programlı Lise'ndeki (ÇPL) elektronik cihazlar kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Odaları da tahrip eden hırsızlar, çaldıkları cihazların bir kısmını okulun yanındaki tarlaya attı. ÇPL Müdürü Ercan Demir, ilçenin tek lisesinin bu şekilde harap edilmesinin eğitime verilen ağır bir darbe oluğunu söyledi.

Dün gece, alt kattaki tuvaletin penceresini kırıp okulun içine giren giren hırsızlar idari bölümdeki odalarda bulunan 2 bilgisayar monitörü, 6 bilgisayar kasası, 3 kamera, 3 projeksiyon cihazı, bir bilgisayar ve faks cihazını çaldı. Bölüm odalarını da tahrip eden hırsızlar, aldıkları cihazların bir kısmını okulun yanında bulunan tarlaya atarak kayıplara karıştı.

Sabah okula gelen Lise Müdürü Ercan Demir, cihazların çalınıp odaların tahrip edildiğini görünce şoke oldu. Müdür Demir'in şikayeti üzerine çevrede araştırma başlatan polis, tarlaya atılan cihazların bir kısımını okul yakınındaki evlerde buldu. Cihazların çocuklar tarafından tarladan alınıp evlerine götürdüğü ortaya çıktı.

Polis hırsız ya da hırsızların bulunması için araştırma başlatırken, Lise Müdürü Demir, ilçenin tek lisesinin bu şekilde harap edilmesinin eğitime verilen ağır bir darbe oluğunu söyledi. Demir, ?Yeni lise binamızı eğitim-öğretime hazırlamak için gece gündüz demeden çalıştık. Yaptığımız her şey bir anda yok oldu. İlçemizin tek lisesinin bu şekilde harap edilmesi acı bir olaydır ve bizi derinden üzmüştür. Bunları yapanların en kısa zamanda yakalanıp, gereken cezanın verilmesini istiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber