Yargıtay Başsavcısı hakkında su duyurusu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Mart 2008 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da 'Ateist şair' olarak da tanınan 44 yaşındaki Oktay Avcu, AKP'nin kapatılması başvurusunda bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya hakkında suç duyurusunda bulundu. Yalçınkaya'nın şikayet edilmesini yorumlayan Adana Baro Başkanı İbrahim Gazioğlu da, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Anayasa'nın verdiği yetkiyi kullanmış, şikayet edilemez" dedi.

Mersin'de yaşayan Oktay Avcu, bu sabah Adana Adliyesi'ne gelerek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Şikayet başvurusunu yaptıktan sonra adliye önünde gazetecilere konuşan Avcu, AKP'nin kapatılmasını talep eden Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'nın suç işlediğini öne sürerek, şunları söyledi:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ülke geleceğini düşünmeden tehlikeye sokmaktadır. Ülkenin dünüyle bugünü arasında kıyaslama yapmadan, yüce Türk yargısının ciddiyetine gölge düşürmüştür, piyasada deprem etkisi yapmıştır, borsa düşmüş, döviz yükselmiştir. Demokrasiye, insan haklarına, laikliğe, ekonomiye, hukuka hiçbir şey kazandırmayacak iddianamelerle istikrarı bozmak, laikliğin tam manasını kavrayamamaktır. Barışı sabote etmek, halkı kutuplaştırmak, ikiye bölmek, zorla ülkeyi biz ve başkaları diye ayırmak, suni gerginlikler ve kaos yaratmak, huzurdan,barıştan, sevgiden, üretimden, başarıdan rahatsız olan hainlerin ülkesini sevmeyenlerin işiyse , onlara destek olmak da aynı suçu işlemektir."

Avcu, daha sonra adliyeden ayrılırken, DHA'nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı hakkında suç duyurusunda bulunulmasının hukuki boyutu hakkındaki sorularını yanıtlayan Adana Barosu Başkanı İbrahim Gazioğlu, suç duyurularının herhangi bir şey ifade etmediğini belirterek, "Şikayet hukuken yanlış. İstediğin şahsı savcılığa şikayet edersin. Ama, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Anayasa'nın kendisine verdiği yetkiyi kullanarak kapatma davası açmış. Anayasa o yetkiyi kendisine vermiş. Bu nedenle şikayet merci olamaz. Şikayet nazarı itibar olmaz bence. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, bu nedenle şikayet edilemez, şikayetler yanlıştır. Şikayet edilebilir belki, ama, o şikayetleri Cumhuriyet Savcılarımız, 'Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Anayasa'nın kendine verdiği yetkiyi kullanmıştır' diyerek reddedecektir bence" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber