Milli eğitim müdürü'nün tayin çilesi

Haber Giriş : 05 Ekim 2004 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "7 defa gittim. 8 defa geldim" meşhur sözünü herkes bilir. Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Milli Eğitim Müdürü'de 7 defa başka yerlere tayin edildi, 8 defa mahkeme kararıyla geri döndü

Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü'nde son yıllarda yaşanan tayin olayı ilçede 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile özdeşleşen '6 defa gidip 7 defa geldim' sözünü hatırlattı.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 1994 yılında Milli Eğitim Müdürü olan Ebubekir Sıddık Dikmener, tam 7 defa başka yerlere tayin edildi, 8 defa mahkeme kararı ile geri döndü.

Son olarak Erzurum'un Uzundere İlçesi'ne tayini çıkan Dikmener, idare mahkemenin kararı ile bir hafta önce Ereğli Milli Eğitim Müdürü olarak göreve yeniden başladı. 1996 yılında Konya'nın Karapınar İlçesi'ne müfettiş kadrosunda olmasına rağmen öğretmen olarak atanan Ebubekir Sıddık Dikmener buradan kendi isteği ile Kahraman Maraş'a tayinini istedi. Burada görev yaparken eski görevine dönmesi için idare mahkemesine dava açtı ve kazanarak görevine geri döndü. Kısa bir süre sonra uzun yıllar sürecek olan gel git dönemi başladı. Sırasıyla Konya merkez, Konya Halkapınar, Sivas, Karaman Sarıveliler , Konya Derebucak, ve son Olarak Erzurum Uzundere İlçesi'ne tayini çıktı.

Her defasında mahkeme kararı ile görevine geri dönen Dikmener, tayinlere bir anlam veremediğini belirterek; "Ben bu milletin insanı değil miyim. Türkiye'de kaç tane Milli Eğitim Müdürü masterli yüksek lisanslı dır. Ben 1998 yılında Almanya'da eğitim öğretim üzerine master yaptım. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Eğitimde Psikolojik Hizmetler alanında yüksek lisans yaptım. Ben kendi bölgemde insanımıza hizmet etmek istemekten başka düşüncesinde değilim. Ama siyasi mülahazalarla sebepsiz yere tayin edilip duruyorum. Emekliliğim geldiği halde bu haksızlıklarla mücadele ediyorum." dedi.

Bin 500 e yakın öğretmen. 20 binden fazla öğrencinin olduğu bir yerde sık sık eğitimin başındaki insanın değişmesine tepki gösteren vatandaşlar, "Bu iş gerçekten komik hal aldı. böyle bir şey nasıl olur anlamak mümkün değil. Bir insan bir makamdan 7 defa gönderiliyor 8 defa mahkeme kararı ile geri geliyorsa burada bu işi yapanların düşünmesi gerekir. bu gel gitlerden eğitim camiasının olduğu kadar Devletin de milyarlarca zararı olmaktadır." dedi.

Batıdaki birçok ilden bile okuma yazma oranının yüksek olduğu Ereğli'de Cumhuriyet'in ilk yıllarında kurulan ve halen Anadolu Öğretmen Lisesi olarak işlevini sürdüren İvriz Köy Enstitüsü bölgede eğitimin gelişmesinde önemli rol oynamış. Yüzde 98 olan okuma yazma oranı olan ilçeye çevre ilçe ve kasabalardan da çok miktarda öğrenci eğitim görmek için geliyor.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber