CHP parti meclisi üyesi bir yumruğa 30 bin YTL tazminat istedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mart 2008 11:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ERZURUM'da yapılan CHP İl Başkanlığı seçimleri sırasında Başkan seçilen Nevzat Özpeker'in attığı tek yumrukla yere yıkılan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Erbaşar Özsoy, 30 bin YTL manevi tazminat istemiyle dava açtı. Özsoy'un avukatı Raziye Balcı, davalı il başkanının siyasi kin ve husumet içinde olduğunu ileri sürerek, ?Hem sözlü hakaret, hem de darp şeklinde gerçekleştirilen haksız saldırı ile müvekkilimin kişilik hakları ağır şekilde ihlal edilmiştir. Haksız saldırının niteliği ve yarattığı sonuçlar dikkate alındığında 30 bin YTL düşük bir rakamdır? dedi.

CHP İl Başkanlığı'nın Palandöken Dağı'ndaki Palan Otel'de yapılan olağan genel kurulunda il başkanlığı için yarışan Nevzat Özpeker ile Dursun Murat Çelikoğlu delegelerden 48'er oy aldı. Bunun üzerine 22 Şubat 2008 günü Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Özkan Tuncer yönetiminde çekilen kurayı Nevzat Özpeker kazandı ve yeniden İl Başkanı seçildi. Kuranın ardından Nevzat Özpeker, rakibi Dursun Murat Çelikoğlu'nu destekleyen CHP PM Üyesi Avukat Erbaşar Özsoy'a yumruk attı. Polisin araya girmesiyle kavga büyümeden önlenirken; Hakim Özkan Tuncer, Nevzat Özpeker hakkında huzuru bozmak ve eyleminden dolayı suç duyusunda bulundu.

Erbaşar Özsoy da avukatı Raziye Balcı aracılığıyla Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 4 Mart 2008 tarihinde başvuruda bulundu. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde CHP Erzurum listesinden birinci sırada milletvekili adayı olan Erbaşar Özsoy'un Avukatı Raziye Balcı, verdiği dilekçesinde ?Kurayı çeken Hakim Tuncer, ismini okuyunca davalı ayağa kalkmış, müvekkilime dönerek yüksek sesle, ?Şerefsiz haysiyetsiz adam, aldın mı...' şeklinde bağırıp saldırmıştır. Sol yanak ve kulağına şiddetli darbe alan müvekkilim, yere yıkılmış, bu düşme nedeniyle bel fıtığı ameliyatından kaynaklanan ağrıları tetiklenmiştir. Hem sözlü hakaret, hem de darp şeklinde gerçekleştirilen haksız saldırı ile müvekkilimin kişilik hakları ağır şekilde ihlal edilmiştir. Haksız saldırının niteliği ve yarattığı sonuçlar dikkate alındığında 30 bin YTL düşük bir rakamdır? dedi.

VURMADIM, İTEKLEDİM

CHP İl Başkanı Nevzat Özpeker ise açılan manevi tazminat davasıyla ilgili olarak ?Kura çekimleri sırasında bana küfür etti. Ben de avucumun içiyle hafifçe itekledim. Kimse kimseden üstün değildir. O, bunu anlamıyor. Kongreyi savaş alanına çevirdi. Hukuku kendi şahsi davalarına, kavgalarına alet etmemeli. Ben adalete güveniyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber