AK Parti, Anayasa değişiklik paketi üzerinde çalışıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2008 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açtığı kapatma davasından sonra AK Parti'deki hukuki arayışlar devam ediyor. AK Parti Grubunda Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in de katıldığı bir toplantı yapılıyor.

AK Parti'de, açılan davada kapatma sonucunun çıkmaması için formül arayışları devam ediyor. Grupta, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Grup Başkanvekilleri Sadullah Ergin, Bekir Bozdağ, Nihat Ergün, Mustafa Elitaş ile partinin hukukçu milletvekillerinden Burhan Kuzu, Zafer Üskül ve Ahmet İyimaya'nın da katıldığı bir toplantı yapıldı. Cemil Çiçek, toplantının bir bölümüne katıldıktan sonra Meclis'ten ayrıldı.

AK Parti, Anayasa'nın 68 ve 69. maddelerinde değişiklik yapılmasını tartışıyor. Yapılması düşünülen değişiklik teklifinin, bugün veya yarın kağıda dökülmesi bekleniyor. Hazırlanan teklif öncelikli olarak MHP'ye sunulacak ve destek istenecek. AK Parti ile MHP arasında uzlaşma arayışı sürüyor. AK Parti, uzlaşma olmaması durumunda referanduma sıcak bakıyor.

AK Parti, kapatma davası açılmasını, partilerin kapatılması ve siyaset yasağının getirilmesini zorlaştıracak formüller üzerinde çalışıyor. Kapatma davasının gerekçesi olan 'odak olma' fiilinin daha da somutlaştırılması ve siyasi partinin suç odağı haline gelmesine neden olan fiillerin genel merkez tarafından onaylanması şartının getirilmesi gündemde. Ayrıca, siyasi partiler kapatılsa dahi siyasi yasak getirilerek milletvekilliğinin düşmesinin önüne geçilebilmesi konuşuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber