Bakan Günay'ın Ergenekon yorumu; Durmak yok yola devam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2008 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ergenekon davasında gözaltına alınan yeni isimlerle ilgili olarak "Hukuk bilir ben bilmem" yorumunu yaptı

Ankara'daki Nevruz törenleri, Milli Kütüphane'nin bahçesinde, yurt dışından ve yurt içinden gelen gençlerin katılımı ile gerçekleşti.

Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kazakistan ve Azerbaycan büyükelçileri ile çok sayıda davetlinin katıldığı Nevruz töreni, geleneksel Nevruz ateşinin yakılması ile başladı.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Nevruz'un barış bayramı olduğuna dikkat çekerek, tüm Türk topuluklarına da barış getirmesini diledi. Nevruz'un baharın, yeni umutların, ağaçların, çiçeklerin doğduğu yeni bir dönem olduğunu belirten Bakan Günay; "Nevruz sıradan bir gün değildir. Bereketin fışkırdığı özel ve doğal bir bayramdır. Kurumuş dal çiçek açıyor, doğa güzelleşiyor. Bu güzelliği toprakla en çok hemhal olanlar anlar. Toprakla yaşayan insanlar çok iyi bilir" dedi.

Baharın aynı zamanda bir dayanışma dönemi olduğunu söyleyen Bakan Günay, insanların da bu dayanışma içinde yaşaması gerektiğini söyledi. Günay; "Hep birlikte dayanışmayı, barışı, hoşgörüyü, sevgiyi, birliği, beraberliği yukarı taşımalıyız" açıklamasını yaptı. Günay, gençlerin de daha güzel şartları bulunan bir gelecekte yaşaması yönündeki temennisini dile getirerek; "Farklı inançların, düşüncelerin horlanmadığı, sevgi, saygı duyulduğu, dost elinin uzatıldığı günlerde yaşamanızı dilerim" şeklinde konuştu.

Azerbaycan elçisi; "Nevruz'u gelecek yıl Karabağ'da kutlayalım"

Azerbaycan Büyükelçisi Zakir Haşimov da gelecek yıl Nevruz törenlerini Karabağ'da düzenlemek istediklerini ve tüm katılımcıları oraya davet ettiğini açıkladı. Haşimov; "Başımızdan barış, kalbimizden sevgi eksik olmasın" dedi. Kazakistan Büyükelçisi Yerkebuyev Safiyev de Nevruz'un birlik ve beraberlik getirmesini diledi.

TÜRKSOY'un organizasyonu ile Azerbaycan, Türkmenistan, Kıbrıs, Tıva Cumhuriyeti. Şor Türkleri ve Teleud Türklerinin temsilcilerinin milli kıyafetleri ile katıldığı törende yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayan Bakanlar alkış topladı. Bakan Günay, Çelik ve Başesgioğlu Nevruz ateşinin üstünden başarı ile atladı. Nevruz pilavının yenmesi ve demir dövülmesi gibi geleneksel törenlerin yapıldığı kutlamada ayrıca Şaman Dans Topluluğu, Tatar Dans Topluluğu ve TRT Halk Oyunları Ekibi birer gösteri yaptı. Şaman Topluluğu'nun sema, semah ve halayı birleştirdiği gösteri ilgi ile izlendi.

Bakan Günay; "Hukuk bilir, ben bilmem"

Törenin sonunda gazetecilerin, Ergenekon davası kapsamında yapılan yeni gözaltı olayları ile ilgili sorusuna Bakan Günay; "Bugün bayram, siyaset yapmıyoruz. Durmak yok yola devam" şeklinde cevap verdi. Günay gözaltına alınan isimlerle ilgili olarak da; "Hukuk bilir, ben bilmem" yorumunu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber