İlhan Selçuk, tutuklanması istemiyle adliyeye sevk edildi

Haber Giriş : 22 Mart 2008 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Ergenekon Soruşturması" kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'un polis sorgusunun tamamlandığı bildirildi.

İlhan Selçuk'un avukatı Akın Atalay, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, İlhan Selçuk'un polis sorgusunun tamamlandığını kaydetti.

Selçuk'un sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Atalay, "İfadenin içeriğiyle ilgili herhangi birşey söyleyemiyorum. İfade, Ergenekon soruşturması kapsamında verilmiş bir ifadedir" dedi.

Atalay, "suçlamanın ne olduğunun" sorulması üzerine, Ergenekon operasyonu kapsamında, suçlamanın somut olarak savcılık aşamasında ifade edileceğini söyledi.

Atalay, "Selçuk'un polise verdiği ifadenin uzun sürdüğü" iddiaları üzerine de, ifadenin yaklaşık 4 saat sürdüğünü ve ifade alınması sırasında zaman zaman ara verildiğini dile getirdi.

İlhan Selçuk'un bu akşam adliyeye çıkarılmasını beklediklerini kaydeden Atalay, çıkış işlemleri ve doktor kontrolü tamamlandıktan sonra Selçuk'un adliyeye gönderilmesini beklediklerini bildirdi.


İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Osman Aydın, müvekkili ile henüz görüştürülmediğini belirtirken, İlhan Selçuk'un sorgusunun başladığını, avukatların da sorgulama sırasında hazır bulunduğunu söyledi.

Aydın, müvekkilleriyle görüşmek amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğünde beklediklerini söyledi. Aydın, Perinçek ile henüz görüşemediğini ifade ederken, sorgulamanın başlamasıyla birlikte avukatların da çağırıldığını kaydetti.

?Şu anda İlhan Selçuk'un sorgulanmasına başlandıö diyen Aydın, Selçuk'un sorgulanmasında avukatlarının da hazır bulunduğunu bildirdi.

Avukat Osman Aydın, cep telefonu numaralarının alındığını ve müvekkili sorgulanmaya başlananın içeri çağırıldığını vurgulayarak, ?Müvekkillerimizle görüşmek için çağırılmayı bekliyoruz" dedi.

CUMHURİYET GAZETESİ ÖNÜNDE TOPLANAN GRUP YOLU TRAFİĞE KAPATTI

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci İlhan Selçuk'a destek için Cumhuriyet Gazetesi önünde toplanan grup yolu trafiğe kapattı. Gazete önünde toplanan yaklaşık 500 kişilk grup gazete önündeki caddenin trafiğe açık olmasına tepki gösterek yoldan geçen bir aracı yumrukladı. Atatürk posterli Türk bayrakları bulunan grup sloganlar attı.

Cumhuriyet Gazetesi'ne gelen CHP İstanbul Milletvekili Necla Arat: "Bu bir hınç alma operasyonu. Kapatma davası söz konusu olduğunda ulusalcı çevrelere karşı inanılmaz bir tepki başladı" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi binasına Atatürk ve İlhan Selçuk'un posterleri ile Türk bayrağı asıldığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber