Bir günde üç okulun ek binasını hizmete açtı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Mart 2008 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, memleketi Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki Kayhan Ergun Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi ile Kadıdağ ve Gökçeahmet Köyleri İlköğretim okullarına yaptırılan ek binaları, düzenlenen törenle hizmete açtı.

Milletvekili Bülent Arınç, ilk olarak İl Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve hayırseverler tarafından tarafından 2006 yılında inşaatına başlanan ve 110 bin YTL'ye mal olan altı derslikli Kadıdağ İlköğretim Okulu'nun açılışına katılmak üzere Kadıdağ Köyü'ne geçti. Milletvekili Arınç, buradaki törende, okul ek binasının yapımına katkıda bulunan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'ya, Köy muhtarı Sadullah Avcı'ya, Mehmet Bunar'a, Cengiz Dağcıoğlu'na, Halil İbrahim Doğan'a, Akif Kırkoğlu'na, Cengiz Gökova'ya teşekkür belgelerini verdi.

Arınç, daha sonra bir konuşma yaparak, ?Akhisar'daki hayırsever kurum ve kuruluşlar alkışlanacak bir iş yaptılar. 10 öğretmen, bir müdür ve 122 öğrenci ile eğitime devam eden okulumuz yenilendi. Eğitim çok önemlidir. Çocuklarımıza en iyi eğitimi vermek bizlerin asil görevidir. Türkiye eğitimde çağ atlayacak duruma geliyor. Her yıl, onbinlerce öğretmen atanıyor. Eğitime destek projesi ile Manisa'da 40'a yakın okul yapıldı. Her şeyi devlet yapmaz, istese de yapamaz? dedi. Arınç, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte kurdelesini kestiği okulun ek binasını hizmete açarak, gezdi.

Daha sonra beraberindekilerle Gökçeahmet Köyü'ne geçen Arınç, İl Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Akhisar Belediyesi ve köylülerin katkılarıyla 162 bin YTL harcanarak yaptırılan, köy ilköğretim okulunun altı derslikli ek binasını AKP Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ile birlikte hizmete açtı. Arınç, Muhtar Halis Uzun, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve okulun Atatürk büstünü yaptıran Meriç Bahadır'a katkılarından ötürü teşekkür belgesi verdi.

Arınç, son olarak Akhisar Merkez'deki Kayhan Ergun Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'nin açılışına katıldı. Havanın yağmurlu olması nedeniyle açılış tören okulun motor bölümünde yapıldı. Buradaki açılışa Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk'te katıldı. 18 derslikli, 650 öğrencinin eğitim gördüğü ek binanının tamamını dokuz ay gibi kısa bir sürede yaptıran hayırsever Kayhan Ergun, çalışma hayatına tamircilikle başladığını belirterek, ?Zamanla Ergun Kriko Sanayi'ni kurdum. Ülkemizin teknik adama ihtiyacı olduğu bilinciyle de bu okulu kısa sürede bitirerek 2007-2008 ders yılına yetiştirmeyi başardım. Hayırseverlerden öncelikle meslek liseleri yapımında bulunmalarını rica ediyorum? dedi. Bülent Arınç da, konuşmasında eğitime katkılarından dolayı Kayhan Ergun'a teşekkür ederek okulun fotoğrafının bulunduğu özel bir tabloyu alkışlar arasında verdi. Konuşmaların ardından Arınç, hayırsever Meral-Kayhan Ergun çifti ve bereberindekilerle açılış kurdelesini kesip, binayı gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber