Şahin:KPSS'de yerleşemeyenler İş-Kur'a başvursun

Haber Giriş : 07 Ekim 2004 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, devlet memurluğu için KPSS'ye giren ancak atanamayan adayların, kamuda işçi olmak için İş-Kur'a başvurabileceğini söyledi.

Şahin, bu yıl İş-Kur kanalıyla 8 bin 713 kişinin çeşitli kamu kurumlarına işçi olarak yerleştirildiği belirtti.

Yerleştirme işlemi için 714 bin 957 kişinin başvurduğunu ve 5 bin 4'ünün atamasının gerçekleştirildiğini bildiren Şahin, 5 bin 5 kadronun açıldığını ancak Erzurum vaizliği için kimse başvurmadığı için buraya atama yapılamadığını kaydetti.

Başvuru ve atanan kişi sayısı arasındaki farkın, adayların puanlarını dikkate almadan, "belki atanırım" beklentisiyle başvurmasından kaynaklandığını kaydeden Şahin, ortaöğretim ve önlisans mezunlarından 90 ve üstü, lisans mezunlarından da 85 ve üstü puan alanların ek yerleştirme için başvurmasını önerdi.

Kamuda yalnız memur istihdamı olmadığını işçi de alındığını kaydeden Şahin, KPSS'ye girip açıkta kalan adayların işçi olmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki İş-Kur'a başvurabileceğini kaydetti.

İş-Kur kanalıyla bu yıl 4 bin 245'i daimi işçi, 2 bin 355'i geçici işçi, 1283'ü özürlü ve 830'u eski hükümlü olmak üzere toplam 8 bin 713 kişinin istihdamının yapıldığını belirten Şahin, yıl sonuna kadar 3 bin kişi daha alınmasının planlandığını kaydetti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber