Cindoruk, Ergenekon'u savundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2008 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Alman Hastanesi'nde tedavi gören İstanbul Üniversitesi(İÜ) Eski Rektörü Kemal Alemdaroğu'nu ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sözen ve Cindoruk, Alemdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Yüksek tansiyona bağlı burun kanaması şikayetiyle dün akşam 19:00 itibariyle Alman Hastanesi'ne tedavi olmaya gelen İÜ eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun tedavisi devam ediyor. Tanisyonunun normale düştüğü öğrenilen Alemdaroğlu'nu, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve İBB eski Başkanı Nurettin Sözen, Alman Hastanesi'ne gelerek ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cindoruk ve Sözen, Alemdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Yüksek tansiyonunun nedininin araştırıldığını söyleyen Nurettin Sözen, "Şimdi bu yüksek tansiyonun araştırması yapılıyor, check-up yapılıyor. Bu olayını öğrenmek için. Başka yansımaları var mı, yan etkileri var mı diye tetkik yapılıyor. Ama kendisini iyi gördüm." ifadesini kullandı.

- CİNDORUK, ERGENEKON OPERASYONU'NU ELEŞTİRDİ-

Basın mensuplarının soruları üzerine Nuretten Sözen, Alemdaroğlu'nun daha önce de tansiyon rahatsızlığı bulunduğunu belirterek, "Ama tabiki olaylar da her insanda olduğu gibi bazı tepkiler verir." ifadesini kullandı.

Alemdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Hüsamettin Cindoruk ise, Alemdaroğlu'nun Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınmasını eleştirdi. Cindoruk, "Hastalığını tedavide kendisi de hekimlerimize yardımcı oluyor. O yara kapanır ama hukuksal yara nasıl kapanır. O çok zor. Türk hukuku bu hadise dolayısılyla yara almıştır. Hukuksal dehşet ve vahşetin ortaya çıkması için en çarpıcı örnektir. Kendimi sıkıyönetim zamanında gibi hissettim. Ve bunun Sayın Prof. Dr. Alemdaroğlu'na tatbikinde insanfsızlık diye telakki ediyorum. Daha bundan 10 gün evvel Silivri'de bir dinlenme haftası yaşamıştık. Gayet sağlıklıydı." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber