Ergenekon savcısı hedef gösteriliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2008 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcı Zekeriya Öz'ü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet etti. Öz'ün meslek ve ahlak kurallarına aykırı davrandığı gerekçesiyle cezalandırılmasını isteyen Ergül, ayrıca soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirilmesi talebinde de bulundu.

Avukat Vural Ergül, HSYK'ya gönderdiği dilekçede, savcı Öz'ün soruşturmasını yürüttüğü dosyanın gizliliğini koruyamadığını iddia etti. Öz'ün açıkça reklam ve şöhret arayışında olan biri olarak hemen her gün muhabirlerle görüştüğünü öne süren Ergül, savcının soruşturmanın içeriği ve şahsı ile ilgili bilgileri bizzat verdiğini savundu. Söz konusu muhabirlerin haber kaynakları aleyhine resmi ifade veremeyeceklerini belirten Ergül, "Şikayetli savcının kullandığı cep ve makam telefonlarının dökümlerinden, mail adreslerinden ve msn kayıtlarından dosya içeriğinin bizzat denetimli olarak kendisi tarafından sızdırıldığı iddiamız kanıtlanabilecektir." dedi.

Dilekçede, savcının kimi zaman üç gün aynı elbiseyi giydiği, kimi zaman can güvenliği tehlikesi yaşadığı kimi zaman da kendisini İtalya'nın meşhur savcıları Scarpinato ve Antonio di Pietro'ya benzeterek medya malzemesi olmaktan kaçınmayarak bağlı bulunduğu kurumun saygınlığına gölge düşürdüğü ileri sürüldü.

Vural Ergül, bu nedenlerle Öz'ün cezalandırılmasını ve görevden alınarak yerine bağımsızlığı ve liyakat sahibi olup olmadığı tartışma konusu olmayan saygın bir savcı atanarak soruşturmanın selametle tamamlatılmasını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber