Yazıcıoğlu: Kimse yargı bağımsız diyemez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2008 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Bugün maalesef siyaset yargının üstünde egemen, yargı da siyasetin üstünde baskı yapıyor. Kimse bana yargı tam bağımsız diyemez, kimse bana siyaset tam demokratik, özgür yapılıyor diyemez'' dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Sivas'a gelen Yazıcıoğlu, Özel Karşıyaka Huzurevi ve Yaşlı Bakımevi'ni ziyaret etti.

Buradaki yaşlılarla tek tek sohbet eden ve onlara çiçek veren Yazıcıoğlu, burada yaptığı açıklamada, yaşlılara, güçsüzlere, kimsesizlere sahip çıkmanın millet adına devletin görevi olduğunu söyledi.

Yazıcıoğlu, daha sonra BBP Sivas İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin yine kritik dönemlere girdiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Maalesef tüm kurum ve kurallarıyla işleyen bir demokrasiyi ülkemize getiremedik. Hala Türkiye gerçek anlamda bir hukuk devleti olamadı. Hala yargının, yürütmenin, yasamanın ayrılığına dayanan, birbirlerini baskı altına almadan ülkenin bir saç ayağı olarak devletimizi ayakta tutacak bir sisteme Türkiye'yi kavuşturamadık. Bunda başta sorumluluk siyasetçilerindir. Çünkü ülkeyi milletten aldığı yetkiyle yönetmek ve ihtiyaç duyulan yasaları çıkarmak, Türkiye'nin aksayan yönlerini düzeltmek siyasetin işi. Ama ne yazık ki bugüne kadar iktidar olanlar ve bugün işbaşında olan iktidar, gerçek anlamda demokrasiyi yerleştirecek hiçbir düzenleme yapmadı. Şu ana kadar sadece laf ettiler, sadece nutuk attılar, sadece mağduriyet edebiyatı yaptılar ve hep sonuçlarını bize tartıştırdılar.''

''Türkiye ne zaman gerçek anlamda demokrasiye kavuşacak?'' diyen Yazıcıoğlu, ''Türkiye ne zaman gerçekten hukuk devleti olacak? Ne zaman fikir, inanç özgürlüğüne kavuşacak? Bunlarla kavuşması mümkün değil'' dedi.

Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şimdi yine iktidarda olan bir siyasi parti için kapatma davası açılıyor, bir tarafta operasyonlar yapılıyor. Evet. Yasalarımız bir yerde suç tespit etmişse elbette onun üzerine gidecek, elbette devletin içerisinde bir takım gayri meşru yapılanmalar söz konusuysa, meşru kanun gücünü kullanacaksınız ve hukuku zedelemeden adaleti sağlayacaksınız. Bu milletin beklentisidir. Bu konuda suç nerede oluşuyorsa, suç nasıl oluşmuşsa ve suçun önünde, arkasında kim varsa sonuna kadar gidilmesi lazımdır. Ancak bugün maalesef siyaset yargının üstünde egemen, yargı da siyasetin üstünde baskı yapıyor. Kimse bana yargı tam bağımsız diyemez, kimse bana siyaset tam demokratik, özgür yapılıyor diyemez. Eller, cepler, yetkiler birbirine karışmış durumda. Bu iyi bir görüntü değil. Bu Türkiye için faydalı bir manzara değil.''

Hukukun herkese lazım olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, Türkiye'de her türlü yapılaşmanın üstüne gidilmesi gerektiğini, ancak bunların üstüne giderken mutlaka hukukun zarafetinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

-''ERGENEKON OPERASYONU''-

Yazıcıoğlu, bir basın mensubunun ''Ergenekon Operasyonu''yla ilgili sorusu üzerine, şöyle konuştu:

''Bakın bu yargısız infazların en fazla bedelini ödemiş olan birisiyim burada. Onun için ben soruşturma anındaki mahkemeler üzerinde hiçbir zaman yorum yapmam. Çünkü sonucuna bakacağız. 1 gün evvel gece yarısında basılıyor, sanki ihtilal komitesi basılmış gibi, 3 saat sonra serbest bırakılıyor. Bütün Türkiye ayakta. Yani bir şey yoktu, niye bu kadar büyük tantanayla aldınız? Bir şey vardı, niye bu kadar çabuk gitti? Ben çabuk bırakıldığını söylemiyorum. Yargı neyi gerektiriyorsa onu yapacak. Ama bu nedir, bu kadar tantana, gürültü her konuda. Yargı safhasında bir davayla ilgili lehte söylemek de, aleyhte söylemek de hukuk dışıdır. Ayrıca ahlaki de değildir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber