Polise, promosyonu bağışlama baskısı iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Mart 2008 11:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ADANA'nın Kozan İlçesi'nde görev yapan polislere, maaş dağıtım anlaşmasına bağlı olarak bankanın verdiği promosyon bedelini hizmet otosu alınması için emniyete bağışlamaları yönünde baskı yapıldığı, bağışlamayanların amirlerince tehdit edildiği ileri sürüldü.

Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, bünyesindeki 219 personelin maaşlarını alacakları banka şubesini değiştirdi. Banka ve promosyon bedelinin belirlenmesi sonrası polislere duyuru yapılarak, promosyon bedeliyle hizmet otosu alınmasının kararlaştırıldığı belirtilip, personele bu bedeli bağışladıklarını belirten matbu dilekçe dağıtıldı. Çoğu polis matbu hazırlanan bu dilekçedeki ilgili yerleri doldurup imzalarken, 50'ye yakın polis, ?Bizim de ihtiyacımız var. Zaten maaşımız düşük. Evi geçindirmemize yetmiyor. Hiç olmazsa promosyon bize nefes aldırır? diyerek kişi başı 700-1000 YTL olduğu söylenen promosyonun bağışına yanaşmadı.

Bağışta bulunmayan polislerle Emniyet Müdürlüğü'nde toplantı yapıldı. İlçe Emniyet Müdürü Murtaza Çuhacıoğlu ile yardımcısı Emniyet Amiri Korkmaz Polat'ın da katıldığı toplantıda, iddiaya göre, bağıştan kaçınan polislere gözdağı verilip, ?İmzalamazsanız olacaklara katlanırsınız? Görevlendirileceğiniz yeri ona göre seçeriz? tehdidinde bulunuldu. Baskıya rağmen bir grup polis memuru dilekçeleri imzalamamakta direndi. Gazetelere telefon yağdıran polis memurları, ?Bankanın bize vereceği 3-5 kuruş paraya da mı göz diktiler? Yoğun iş yükü altında, şimdi de maaş promosyonu nedeniyle bunalım yaşıyoruz? diye yakındı.

EMNİYET MÜDÜRÜ: BASKI YOK

Kozan Emniyet Müdürü Çuhacıoğlu, promosyonun bağışı konusunda baskı yapıldığı iddiasını kabul etmedi. Çuhacıoğlu, ?Maaş anlaşması yapacağız, ama şu an için net bir şey yok. Kabul etmeyen, istemeyen arkadaşlarımızın promosyonları hesaplarına geçiyor. Gönüllü verenler dilekçeyle hakkından feragat ettiğine dair bildirimde bulunuyor. Bu gönül işidir. Neticede bu araçlara arkadaşlarımızın kendileri binecekler. Vermek isteyen de, istemeyen de bizim için aynı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber