Yarışmada, çiftçiler Tarım Bakanının ismini bilemedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 22:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasında kadınlar Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in isminin sorulduğu bir soruyu cevaplandıramadı.

'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' il birinciliği elemeleri Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Olur Ormanağzı, Merkez Dereboğazı, Uzundere Çağlayan, Ilıca Söğütlü, Köprüköy Yağan, Dumlu ve Horasan Horum köyünden 14 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada, yarışmacıların çoğu Tarım ve Köyişleri Bakanı'nın ismini hatırlayamadı. 7 grubun mücadele ettiği yarışmada 2 grup Tarım Bakanı'nın ismine doğru cevap verirken, 5 masa ise Bakanın ismini hatırlayamadı. Çekişmeli geçen yarışma sonrasında Horasan'ın Horum köyünden Asuman Özlem Yurdagül ve Asuman Tunaçay, Artvin'de düzenlenecek bölge birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazandı. İl birinciliğinin belirlendiği yarışma sonrasında katılımcılara da düzenlenen sade törenle çeyiz eşyası ve altın hediye edildi.

Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, düzenlenen yarışmada Artvin'de düzenlenecek Bölge birinciliği yarışmasına katılacak ekibi belirlediklerini söyledi. Erdoğan, kadınların tarımda büyük bir iş gücünü oluşturduğunu dile getirerek, "Tarımdaki iş gücünün yüzde 70'ine yakını kadınlarımız, kızlarımızdan meydana gelmekte." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber