Bebek hasreti çekenler için yüz güldüren dernek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Mart 2008 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bebek Hasreti Derneği yaklaşık 1 yıldır bebek sahibi olmak isteyen çiftlere ücretsiz danışmanlık yapıyor. İstediği halde çocuk sahibi olamayan çiftlere destek vermek üzere kurulan Bebek Hasreti Derneğine (BEHAD) başvuranlar hiçbir üyelik ve benzeri aidat veya ödeme yapmadan derneğin imkanlarından ücretsiz yararlanabiliyor. BEHAD çocuk sahibi olamadığı için sosyal travma, aile içi parçalanma ve boşanmaya varan sonuçlar yaşayan çiftlere, her türlü danışmanlık hizmetini de ücretsiz olarak sağlıyor. Sosyal olarak büyük bir boşluğu dolduran derneğin kuruluş amacını dernek başkanı Saadet Aşıcıoğlu şunları söyledi;

HER KONUDA BİLGİ VERİYOR

"Yakın bir arkadaşımın bebek sahibi olamayınca çok sevdiği halde eşinden boşanmak zorunda kalışı ve sağlık sektöründe çalıştığım 11 yıl boyunca bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin yaşadıklarına şahit oluşum bu derneğin kurulmasında etkili oldu.? Bu konunun ülkemizde bir tabu olduğunu, insanların bu konuyu yakınlarıyla rahatça paylaşamadığını ve bu konuda derneğin tüp bebek ve kısırlık tedavisi ile ilgili bilgilendirmelerin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyleyen Aşıcıoğlu, ?BEHAD, öncelikle karmaşık bir proses zincirinden oluşan tüp bebek tedavisinin tanımlanmasını ve halka anlatılmasını amaçlıyor? dedi.

Ücret yok, aidat yok sınırsız hizmet

BEHAD, kısırlık tedavisi ve tüp bebek yöntemi ile ilgili gelişen teknolojik ve tıbbi yenilikleri duyurmak, nasıl gebe kalınabileceğinden, gebelik süresince nelere dikkat edilmesi gerektiğine ve yeni doğan bakımına kadar her konuda anne ve baba adaylarını bilgilendiriyor. Bebek sahibi olamayanların ekonomik, psikolojik, toplumsal her sorununda yanında yer alacak olan BEHAD, dernek imkanları ve bağışlar doğrultusunda ihtiyaç sahibi hastaların tedavilerine de destek oluyor. BEHAD' a 0800 261 41 26 no'lu danışma hattından ücretsiz olarak telefonla veya www.bebekhasreti.com internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber