BES'den Bakan Ekren'e: Kağıt üzerinde büyüdük

Haber Giriş : 28 Mart 2008 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in GSYH rakamının 650 milyar dolar, kişi başına düşen milli gelirin ise 9 bin 500 dolara yükseldiği yönündeki açıklamasının inandırıcı olmadığını söyledi.

- Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Avcı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in, ?Makro Ekonomik Hedeflere Ulaşmada Rekabet Politikası ve Uygulamalarının Rolü? konulu toplantıdaki GSYH ve kişi başı milli gelir ile ilgili açıklamalarının inandırıcı gelmediğini söyledi.

BES Genel Başkanı Avcı yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Ekren'in Rekabet Kurumu'nun 11'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen ?Makro Ekonomik Hedeflere Ulaşmada Rekabet Politikası ve Uygulamalarının Rolü? konulu toplantıdaki 2007 yılına ait açıklamalarını inandırıcı bulmadığını söyledi. Avcı, Ekren'in yeni milli gelir hesaplamasına göre Türkiye'nin 2007 yılı GSMH'sinin 650 milyar dolar, kişi başına düşen milli gelirin ise 9 bin 500 dolar olduğu yönündeki açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.

-?TÜRKİYE'Yİ KAĞIT ÜZERİNDE SINIF ATLATIYORLAR?-

Avcı, Türkiye'nin OECD'nin en adaletsiz gelir dağılımı sahip olan ülkesi olduğunu kaydederek, Türkiye'de gelir grupları ve gelir harcama güçleri arasındaki farkın da yeterince dikkate alınmadığını belirtti. Avcı, ?Sayın Bakan böyle sakat bir yöntemle Türkiye'yi kağıt üzerinde sınıf atlatmıştır? dedi. Hükümetin matematik oyunlarıyla kişi başına düşen milli geliri kağıt üzerinde yükselttiğini savunan Avcı, memur maaşlarının artışında milli gelir artışının hesaba katılmadığına dikkat çekti. Hükümet temcililerine göre milli gelirin arttığını aslen alt ve orta gelir grubunun kayıplarının arttığını söyleyen Avcı, ?Sayın Bakan Ekren, yeni hesaplama tekniğiyle kişi başı milli geliri artırarak, Türkiye'yi sınıf atlatırken, işsizlik ve pahalılık artıyor, aç ve yoksulların sayısı artıyor? dedi.

-?TÜRKİYE'NİN BÜYÜDÜĞÜNÜ HALKA YUTTURMAYA ÇALIŞIYOR?-

Avcı, yeni milli gelir hesaplama yöntemiyle milli gelirin 3-4 bin dolar artırıldığını belirtirken, Türkiye'nin fakirleştiğini, gelir gurupları arasındaki farkın da arttığını söyledi. Türkiye'de 5,3 milyon çocuğun yeme, barınma, sağlık gibi ihtiyaçlardan yoksun olduğunu ifade ederek, Türk halkının da ucuz ve standardı düşük gıdalarla beslenebildiğini anlattı. Yoksulluğun, gelir dağılımı arasındaki farkın her geçen gün arttığını belirten Avcı, ?Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in açıkladığı 9 bin dolar milli gelir rakamına dışarıdan bakıldığında Türkiye mutlu insanların ülkesi gibi algılanıyor. Fakat Türkiye'de mutluluğun resmi yok ama yoksulluğun resminin var olduğunu biz biliyoruz. Türkiye'nin kağıt üzerinde büyüdüğünü ve geliştiğini halka ve dışarıya yutturmaya çalışıyor. Ancak insanlarımız aç yaşamaya mahkum kalmaya devam ediyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber