Çelik: Laiklik anlayışımız Baykal'a uymayabilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2008 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Bizim laiklik anlayışımızla, sayın Baykal'ın laiklik anlayışı birbirine uymayabilir. Sayın Baykal'ın laiklik anlayışı, daha çok laikçiliktir" dedi.

Bakan Çelik, Antalya'da bir gazetecinin "Sayın Baykal'ın 'Tayyip Bey'e nasıl güveneceğim. AK Parti'ye nasıl güveneceğim. AK Parti'nin laiklik anlayışı değişecek mi? Hüseyin Çelik Milli Eğitim Bakanı olmaya devam edecek mi' ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki sorusu üzerine Çelik, Anayasada Cumhuriyetin vasıflarının açıkça sıralandığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu söyledi.

Bütün cumhuriyet hükümetleri gibi AK Parti hükümetlerinin de bu ilkelerin korunmasında hassasiyet gösterdiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Bizim duyarlılığımız hiç kimsenin duyarlılığından daha az değildir. Bizim laiklik anlayışımızla sayın Baykal'ın laiklik anlayışı birbirine uymayabilir. Sayın Baykal'ın laiklik anlayışı daha çok laikçiliktir. Aslında eğer birileri Türkiye'de laiklikliğe zarar veriyorsa bunun başında Sayın Baykal geliyor. Çünkü adeta kendi halkına, kendi insanına laikliği bir öcü gibi göstererek, laikliği bir ayrışma aracı, bir ötekileşme aracı olarak kullanarak, bunu başta sayın Baykal yapmıştır. Biz laikliği demokrasinin, cumhuriyetimizin vazgeçilmezi olarak kabul ediyoruz. Bu konuda en ufak bir sıkıntımız yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber