Gül'ün danışmanı olan Gürel, CHP'den istifa etti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Mart 2008 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Avrupa Birliği konusunda danışmanı olan Zeynep Damla Gürel CHP'den istifa etti. Gürel, istifanın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında, yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

Ancak bu durum CHP Genel Merkezi tarafından kamuoyuna farklı bir şekilde sunuldu. Genel Merkezden yapılan açıklamada, Gürel'e ''CHP üyesi olarak bu görevi sürdürmesinin etik olmayacağı hatırlatılarak istifasının alındığı'' belirtildi. Gürel'in bu uyarı üzerine Genel Başkan Baykal'a bir istifasını sunduğu ileri sürüldü. Bu açıklama Gürel tarafından yalanlandı.

Gürel, Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı görevine atanmasına ilişkin kararnamenin çarşamba günü imzalandığını belirterek, bu görevin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığının tarafsız bir kurum olduğunu ifade eden Gürel, ''Kararname imzalanmadan önce, CHP'den herhangi bir hatırlatma olmaksızın istifa mektubu iletildi. Tamamen teknik ve yasaya uygunluk sebebiyle verilmiş bir istifa mektubu...'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber