Baykal en keskin muhalifini İşBankasına üye olarak atadı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Mart 2008 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

En keskin muhalif ?İŞ'in yönetimine atandı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 32. Olağan Büyük Kurultay'a bir ay kala önemli bir hamle yaparak İş Bankası Yönetim Kurulu'nun CHP'li dört üyesinin tümünü değiştirdi. CHP lideri Baykal, dün yapılan İş Bankası Genel Kurulu'nda Genel Sayman Mahmut Yıldız aracılığı ile mevcut üyeler Ali Ekber Güvenç, Nail Gürman, Yavuz Ege ve Prof. Dr. Baran Tuncer yerine Adnan Keskin, İsmet Atalay, Tuncay Ercenk ve Nurettin Sözen'in kardeşi Ali Sözen'i atadı.

KURULTAY İÇİN SON HAMLE

Baykal'ın atamaları yaparken milletvekili seçilemeyen isimlere yer vermesi dikkat çekti. Ancak özellikle son dönemlerde kendisine sert muhalefet yapan eski Genel Sekreter, Denizli delegesi Adnan Keskin'i de listeye taşıması parti kulislerinde ?önemli bir kurultay hamlesi ve eski yol arkadaşına vefa? olarak yorumlandı. Baykal'ın Keskin'i tercih ederek, Eşref Erdem'in kopuşundan sonra etkili bir ismin muhalefetini frenlediği yorumları yapılıyor.

Adnan Keskin, ?İş Bankası Türkiye'de önemli ve çok köklü bir kurum. Özel Kalem aracılığı ile teklif aldım ve değerlendirdim, başka da bir şey yok? demekle yetindi. Kulislerde, Baykal'ın Keskin'e yönelik bu hamlesini, ?Deniz Bey eski yol arkadaşına vefasını gösterdi? şeklinde değerlendirenler de oldu.

A. Rezzak ORAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber