Medyadan çekinen Kars Valisi kadın ve erkekleri karışık oturttu

Haber Giriş : 29 Mart 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Avrupa Birliği'nin hibe programı çerçevesinde kabul edilen bir projenin tanıtım toplantısındaki harem selamlık oturma düzenine müdahale etti. Erden'in daha önce katıldığı bir toplantıda izleyicilerin harem selamlık düzeninde oturması haber olmuştu.

Erden, önde oturduğu için harem selamlık oturma düzenini fark edemediğini söylemişti. Erden, önceki gün katıldığı bir başka toplantıda benzer görüntülerin yaşanmasına izin vermedi. Toplantının harem selamlık düzeninde yapıldığını öğrenen Erden, otele girdikten sonra yetkilileri çağırarak uyardı. Toplantıya beş dakika ara verildi. Aranın ardından görevliler, toplantı salonundaki kadın ve erkeklerin karma şekilde oturmalarını istedi.

Milliyet

Kars'ta Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Kalkınma Derneği'nin Avrupa Birliği'ne sunduğu 'Kaz Yetiştiriciliği Yoluyla Kadınların Ekonomik ve Sosyal Gelişmelerinin Sağlanması Projesi'nin tanıtım toplantısı Sim-Er Otel'de yapıldı.

Toplantı öncesi katılımcılar harem selamlık düzeninde oturdu. Toplantıya gecikmeli olarak katılan ve harem selamlık düzeninde oturulduğunu öğrenen Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, otele girdikten sonra Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan ile dernek yetkililerini lobiye çağırarak uyardı. Bunun üzerine toplantıya 5 dakika ara verildi, kadın ve erkeklerin karma şekilde oturmaları sağlandı. Erden toplantı düzeni karmaya dönüştürüldükten sonra salona girdi.

Müftülük tarafından 22 Mart'ta Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Çanakkale Ruhu' konulu konferansı izlemeye gelen vatandaşlar da harem selamlık oturmuşlardı. Vali Erden, önde oturduğu için durumu fark edemediğini söylemişti.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber