İstanbul trafiğinde köklü değişim

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 29 Mart 2008 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentteki minibüs ve taksi sisteminde köklü değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. Başkan Kadir Topbaş ?Minibüslerin, otobüslere dönüşeceği bir sistemin içine alınmasıyla ilgili çalışma yapıyoruz. Ulaşım sistemleri tek bilete geçtiğinde, minibüsleri de bu sisteme katacağız? dedi. Günde 1.5 milyon insanın toplu taşımadan yararlandığını belirten Topbaş sistemi şöyle açıkladı:

Minibüsler havuza dahil olacak

?Bu sitemin örnekleri Seul ve Tokyo'da var. Bizzat kendim inceledim. Sistem başarıyla uygulanıyor. Minibüsler kendi kazancı kendine şeklinde değil, bir havuza dahil olacak. Ve o bölge hasılatı oradaki minibüsler arasında, minibüslerin yaptığı kilometre ve harcadığı zaman oranında pay edilecek. Sistemin merkezden takibi ve kontrolü de mümkün olabilecek. Herkes parasını alıyor. Herkes memnun. Kimse işsiz kaldım, müşterisiz kaldım demiyor. Böyle bir sistemi getirmeye çalışıyoruz. Çok ideal bir sistem. Bu sayede yolcu kapma yarışı da son bulacak. İsterlerse halk otobüsleri de sisteme dahil olabilecek. Sistemin ilk çalışmaları 2009 içinde görülebilecek.?

Taksiler dolaşıp durmayacak.

Şehir trafiğinde dolaşan taksiler için de ?Call Center-Çağrı Merkezi? sistemini getirmek için hazırlık yaptıklarını da dile getiren Topbaş, ?Dolaşan taksileri de öyle bir sisteme koyacağız. Call Center sistemini getireceğiz. Bulunduğunuz noktaya en yakın duraktan taksi gelecek. O nokta daha sonra bir başka taksiyle doldurulacak. Bu sistem de Japonya'da var. Bunu da İstanbul'da uygulama çalışmaları yapıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber