Erdoğan: Aile nüfusu en az 5 olmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2008 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de Türk ailesinin en az 3 yavruya sahip olması gerektiğini" belirterek, "Ben ülkemi, milletimi seviyorum ve nüfusumuzun artmasından yanayım. Kim ne derse desin" dedi.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin (ASKON) 5. Olağan Genel Kurulu toplantısında konuşan Erdoğan, "Anadolu Aslanları" olarak adlandırılan iş adamlarının, üretimin ve istihdamın Anadolu'nun çeşitli kentlerine yayılmasına çok büyük katkılar sağladığını belirtti.

Erdoğan, Türkiye olarak şu anda 64 milyar Dolar olan dış ticaret açığının en önemli kaleminin petrol ürünleri, akaryakıt ve doğalgazdan oluştuğuna işaret ederek, bundan sonra bu rakamın dahada da büyüyeceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Bu bizim durduğumuz yerde müdahale edemediğimiz, ama faturası bize masa başında kesilen bir konu. Bütün bunlara rağmen Türkiye 107 milyar Dolar ihracatını yapıyor" diye konuştu.

Faizler konusunda da mevcut faiz oranını benimsemiş bir iktidar olmadıklarını, ancak 5,5 buçuk yıl önce devletin borçlanma faizlerinin yüzde 63,4'ten, şu anda yüzde 17'ye geldiğini dile getiren Erdoğan, "Biz yüzde 17'yi benimseyen bir iktidar değiliz. Şartları yine zorluyoruz. Zorlamaya devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işsizlik sorununa değindiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gelişmiş ülkelerin içinde işsizlik sorunu olmayan bir tane ülkeyi gösterebilir misiniz? Başta ABD olmak üzere... Gösteremezsiniz. Bizim dönemimizde işsizlik artmamıştır en azından, işsizlik oranı korunmuştur. Geçen yıl sonu itibarı ile yaklaşık 2,5 milyon işsizimiz ülkemizde iş sahibi olmuştur. Bu gerçekleri görmemiz lazım" diye konuştu.

Türkiye'nin nüfusu artan bir ülke olduğunu anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçenlerde söyledim, yine söylüyorum: En az Türkiye'de Türk ailesinin 3 yavruya sahip olması lazım, nüfusun 5 olması lazım, bunun üzerinden birçok spekülasyonlar yapılıyor. Ekonomistlere de sesleniyorum; hesaplarınızı iyi yapın, eğer Türkiye'yi seviyorsanız, bu milleti seviyorsanız. 3 tane çocuğu olursa bir ailenin, bu ülkenin nüfusunu diri tutarsınız, genç tutarsınız. Aksi taktirde batının şu anda ağladığı gibi yarın biz de ağlamaya başlarız. Sene 2037, Türkiye ağlamaya başlar.

'Efendim imkansızlıklar, işte çok çocuk olursa tinerci olur...' Bunu diyen siyasiler, cumhurbaşkanları var bu ülkede. Onlara diyorum ki, siz niye tinerci olmadınız? Yoksa sizlerde mi yolsuzluklara bulaştınız? Ve... Bu konu, bana göre çok hassas bir konudur. Dolaştığım Batı ülkelerinde her yerde aynı sıkıntı var. Almanya üste para veriyor. Teşvik ediyor ama doğurmuyorlar. Çünkü alışkanlıklar var, bu alışkanlıklardan kolay kolay vazgeçilmiyor ama ben ülkemi milletimi seviyorum ve nüfusumuzun artmasından yanayım. Kim ne derse desin..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber