Liseli öğrencilerden zıplamalı protesto

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2008 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bursa'da Liseli Genç Umut mensupları, düzenledikleri yürüyüş sonrası AK Parti iktidarınının eğitim başta olmak üzere politikalarını zıplayarak protesto etti.

Liseli Genç Umut mensupları, 'Parasız, netilikli ve demokratik lise için AKP'ye karşı geliyoruz.' sloganıyla düzenledikleri yürüyüş ve yaptıkları zıplama sonrasında basın açıklamasıyla AK Parti'yi protesto etti.

Setbaşı Mahfel'de toplanan yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, daha sonra sloganlarla yürüyüşe geçti. Heykel'de bulunan Ahmet Tevfik Paşa Tiyatrosu önüne kadar yürüyerek gelen Kesk şubeleri platformunun desteklediği grup, burada vatadaşların şaşkın bakışları arasında 'Zıplamayan AKP'li' sloganıyla zıplayarak AKP'ye protesto etti.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında sloganlar eşliğinde zıplamasını sürdüren öğrenci grubu ilginç görüntüler sergiledi.

Attıkları sloganlarla IMF'nin emirlerini yaptığı şeklinde protesto ettiğini belirttikleri AK Parti'yi eğitimide paralı hale getirmekle suçladı.

Grup adına basın açıklaması okuyan Berna Özaslan, AK Parti'nin 2002 seçimleri sonrasında büyük farkla iktidara geldiğini hatırlatarak, "AKP, iktidarında Türkiye'de neo liberal polotikalarla halkı yoksullaştırmaya, işçileri işsiz ve güvencesizleştirmeye, orta sınıfı tasfiye edip işçileştirmeye ve öğrencileri baskılandırıp düşünmez hale getirmeye başladı." dedi.

"Biz liseliler olarakda AKP'nin bu politikalarından nasibimizi aldık. Öğretmenlerimiz, okullarımız, velilerimiz ve bizler yoksullaştırıldık. Eğitim sistemimiz öylesine yozlaştı kı artık okullarda kitap okuyan öğrenciler, gazete okuyan öğrenciler dahi disiplin cezası alıyor." diyen Berna Özaslan, "Bizler okullarımızı gerici, faşist, dogma zihniyetli köleler hapishanesine çevirmelerine izin vermeyeceğiz, hep birlikte hayrıkıyoruz 'Irkçı, gerici tüm kadroları ve tüm polotikalarıyla AKP'ye karşı geliyoruz." şeklinde konuştu.

Daha sonra grubu elindeki megafonla organize eden Ozan Kaplanoğlu ve basın açıklamasını yapan Berna Özaslan'ın öğrenci olmadıkları öğrenildi. Emniyet mensupları bu kişilerin kimlik bilgilerini alarak dağılmalarını sağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber