Emekli polisler dolandırıcılıktan gözaltında

Haber Giriş : 09 Ekim 2004 00:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da, kendilerini Emniyet Teşkilatı'nda sözleşmeli personel olarak tanıtan biri emekli polis 2 kişi, dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Emekli bir başkomiser ise aranıyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Konya Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İkinci Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir işyerine operasyon düzenleyerek, emekli polis memuru N.K. ile H.Ö'yü gözaltına aldı.

Yapılan soruşturma sonrası, kendilerini Emniyet Teşkilatı'nda sözleşmeli personel olarak tanıtan N.K. ile H.Ö'nün, Konya'da 12 ayrı işyerine giderek, kendilerini uyuşturucu ve trafik konularında uzman olarak tanıttıkları belirtildi.

Zanlıların uyuşturucu ve trafik konularıyla ilgili çıkardıkları gazeteyi, bu sorunlarla mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla işyeri sahiplerine sattıkları ortaya çıktı.

Şüpheliler hakkında daha önce de İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından ''Unvan gasbı ve haksız kazanç sağlamak'' suçlarından işlem yapıldığı belirlendi.

Olayla ilgili olarak emekli başkomiser C.K'nin da arandığı ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber