Vali Yardımcısı gözaltına aldırdı, Emniyet Müdürü serbest bıraktırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Mart 2008 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLASPOR'un antrenmanı sırasında futbolculara prim dağıtmak isteyen Vali Yardımcısı Gürkan Karaman, kendisine engel olan Kulüp Başkanı Hamza Akercan'ı gözaltına aldırdı. Olayı öğrenen İl Emniyet Müdürü M. Emin Körpe, Başkan Akercan'ın serbest bıraktırırken, Başkan Akercan'ı gözaltına alan polisler hakkında idari işlem yapacağını açıkladı.

TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup takımlarından Muğlaspor'un bugün saat 14.00'te başlayan antrenmanı sırasında Vali Yardımcısı Gürkan Karaman sivil polislerle birlikte Atatürk Stadı'nda geldi. Vali Yardımcısı Karaman, koruması aracılığı ile geçen hafta alınan Tavşanlı Linyitspor galibiyetinin primi olarak futbolculara zarf içinde para dağıtmaya başladı. Ancak Kulüp Başkanı Hamza Akercan, ?Bu kulübün bir yönetimi varken, bizden kimse izinsiz para dağıtamaz? diyerek olaya engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine Vali Yardımcısı Karaman, yanındaki polislere talimat vererek, Akercan'ı gözaltına aldırdı. Saha içinde yaşanan itiş kakış sonrası yaka paça gözaltına alınan Hamdi Akercan, Hamdibey Karakolu'na götürülerken, Teknik Direktör Ercan Ertemçöz ve futbolcular da soyunma odasına gitti.

Gelişmeleri telsizden duyarak Atatürk Stadı'na gelen İl Emniyet Müdürü M. Emin Körpe, olay hakkında gerekli bilgileri aldıktan sonra Başkan Akercan'ı gözaltına alan polisleri azarladı. ?Polis kimsenin uşağı değildir. Suçu günahı olmayan insanları gözaltına alamaz? diyen Körpe, Hamza Akercan'ın serbest bırakılarak stada getirilmesi talimatını verdi. Polis tarafından Atatürk Stadı'na getirilen Hamza Akercan, ortamın yatışmasından sonra Vali Yardımcısı Gürkan Karaman'dan şikayetçi olmak üzere bu kez kendi isteği ile karakola gitti. Emniyet Müdürü M. Emin Körpe ise olaya karışan polisler hakkında idari işlem yapacağını açıkladı.

Daha önce Mustafa Hükkamoğlu başkanlığındaki yönetim kurulunda Mali Asbaşkan olarak görev yapan Hamza Akercan, o dönemde yine Vali Yardımcısı Gürkan Karaman'ın kulübe gelerek futbolculara para dağıtmasına tepki gösterip istifa etmişti. Hamza Akercan, 13 Mart'ta yapılan olağanüstü genel kurulda aday olarak başkanlığa seçilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber