Özcan'dan Prof. Şengör'e cevap: Alemde 40 kişiyiz, birbirimizi biliriz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2008 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Özcan'dan, Prof. Şengör'e cevap (3)

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ÜAK tarafından Genel Kurul üyeliği için aday gösterilen Prof. Dr. Celal Şengör'ün kendisine sarfettiği "asistanım bile olamaz" sözlerine, "Kendi fikri. Kimin ne yaptığını ne olduğunu herkes biliyor. Alemde 40 kişiyiz birbirimizi biliriz." diye karşılık verdi.

"ALEMDE 40 KİŞİYİZ, BİRBİRİMİZİ BİLİRİZ"

Özcan, ÜAK tarafından YÖK Genel Kurulu üyeliğine aday gösterilen Prof. Dr. Celal Şengör ile ilgili ise, " ÜAK öyle rakamlar yolladıki yine tutmuyor. Düzeltin diye yolladık, onlar da yanlış." dedi.

"Şengör hakkında soruşturma açtınız mı?" sorusu üzerine Özcan, "Açtık tabi. Hem biz açtık hem de kendi üniversitesi açtı. Çünkü bir şirkette yönetim kurulu üyesi olarak çalışıyormuş. Bu yasak. Öğretim üyeliğinden çıkarılma nedenidir." diye konuştu. Özcan, Şengör hakkında açılan soruşturma ile Genel Kurul üyeliğine atanmaması arasında bir bağlantı olup olmadığının sorulması üzerine, "Tabii ki var. Hakkında ciddi bir soruşturma olan adamı meslekten atılmaya kadar gidecek bir soruşturma varken nasıl atayacaksınız ki." dedi. YÖK Genel Kurulu'na üye olarak atanmaması için soruşturma başlatıldığı yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine Özcan, "Öyle şey olur mu. Şirketinde yönetim kurulu olduğu için soruşturma açıldı. Alakası yok. Ben de olsam açılır." şeklinde konuştu. Şengör'ün, kendisi hakkında "asistanım bile olamaz" şeklindeki sözleri de hatırlatıldı. Özcan, "Kendi fikri. Kimin ne yaptığını ne olduğunu herkes biliyor. Alemde 40 kişiyiz birbirimizi biliriz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber