Öğretim elemanlarının maaşı önümüzdeki yıldan itibaren artaracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitede daha fazla maaş alıyordum

YÖK'e para kazanmak için başkan olmadığını ifade eden Yusuf Ziya Özcan, üniversitedeki kazancının daha fazla olduğunu söyledi. Özcan, yükseköğrenim için önemli projelerinin bulunduğunu vurguladı.

YÖK'e maaş için gelmediğini vurgulayan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, üniversitede yaptığı araştırmalar nedeniyle daha fazla ücret aldığını söyledi. Önümüzdeki yıldan itibaren üniversitedeki öğretim elamanlarının maaşlarında artış yapılacağını ve bu konuda Başbakan'ın söz verdiğini belirten YÖK Başkanı Özcan, üniversitelerdeki öğrenci kontenjanlarının da artırılacağını açıkladı.

Doktor tavsiyesi nedeniyle yemekten sonra düzenli yürüyüş yapan YÖK Başkanı, YÖK Genel Kurulu'na verilen aradaki yürüyüşünü gazetecilerle birlikte gerçekleştirdi. Yarım saat süren yürüyüşte gazetelerin sorularını da cevaplayan Başkan Özcan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Maaşıyla ilgili gazetelerde yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine çeşitli espriler yapan Özcan, "Sizin yüzünüzden herkes başıma yıkıldı. Borç para isteyenler, yardım isteyenler... Eski eşim aradı, 'Madem bu kadar maaş alıyorsun çocuğun okul taksitini öde' dedi. Bunu duyan şimdiki eşim de 'Ben de isterim' dedi. En zararlı ben çıktım bu işten. Üstelik artış da yok." diye konuştu. Yürütme ve Denetleme Kurulu üyelerinin maaşları arttığı için kendi maaşının da arttırılması gerektiğini anlatan Özcan, kendisine maaş artışı önermediğini, Maliye Bakanı'yla görüşmelerinde de konunun konuşulmadığını söyledi: "Ben buraya para için gelmedim."

Gazetecilerle birlikte yürüyüş yapan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, yaşanan tartışmaların çalışmalarını aksatmayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber