Rüşvet alan memurla veren kooperatifçiye 2'şer yıl hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Sakarya'da rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan eski Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü görevlisi ile rüşvet verdikleri iddia edilen 2 kooperatif yöneticisi ve üyesi 6'şar yıl, 2 görevli de 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'rüşvet alma ve verme, görevi kötüye kullanma' suçlarından yargılanan Sakarya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü çalışanları Mehmet Cebeci, Lokman Hoşgör ve aynı kurumdan emekli olan Zeki Akyüz ile Hendek Çamlıca Beldesi Kamyoncular TIR'cılar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi eski yöneticisi Fahrettin Parlak ve üye Alaybey Günaydın katıldı. Sanıklardan Akyüz, 5 bin YTL'lik çekle rüşvet aldığı iddiasını reddederek, "Aydın'ın Didim ilçesinde villam var. 2004 yılında villamı kiraladım. Kiracım 5 bin YTL'lik çeki kiraya karşılık verdi. Bu çek de Alaybey Günaydın'a, Çamlıca beldesi Kamyoncular TIR'cılar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nden geçmiş." dedi. Mahkeme heyeti, Zeki Akyüz'ü 'rüşvet alma', Fahrettin Parlak ile Alaybey Günaydın'ı da 'rüşvet verme' suçundan 6'şar yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar Lokman Hoşgör ile Mehmet Cebeci'ye de görevi kötüye kullanma suçundan 2'şer yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, Hoşgör ve Cebeci'nin cezasını erteledi.

Sakarya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne bağlı kooperatifler bölümünde şube müdürü olarak görev yapan Zeki Akyüz ile Mehmet Cebeci ve Lokman Hoşgör, 29 Haziran 2004'te, Çamlıca beldesi Kamyoncular TIR'cılar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin genel kurulunda görev aldı. Akyüz ile Hoşgör ve Cebeci, denetim kurulu üyelerinin içeriye girmesini engelledikleri, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nde kooperatifle ilgili dosyaları kaybettikleri, bunun karşılığında da Fahrettin Parlak'tan Alaybey Günaydın aracılığıyla 5 bin YTL tutarında çek aldığı iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber