Trafikte, 'kendi tutanağını kendin tut' dönemi başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maddi hasarlı trafik kazalarda bugünden itibaren artık polis beklenmeyecek. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, uygulamanın gönüllülük ve uzlaşma esasına dayandığını belirterek, "Vatandaşlarımız kesinlikle kusur tespiti ile ilgili tartışmaya girmesinler. Kazalarda kusur tespitini sigorta şirketleri gönderilecek formlar üzerinden yapacak" dedi.

Atalay, hasarlı trafik kazalarında polis tutanağı uygulamasına son veren düzenleme ile ilgili olarak Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'le birlikte dün basın toplantısı düzenledi.

YILDA 850 BİN KAZA: Atalay, Türkiye'de yılda ortalama 850 bin trafik kazası yaşandığını, bunun da yüzde 87'sinin maddi hasarlı kazalar olduğunu söyledi. İstanbul'da günde ortalama 650, Ankara'da 250 maddi hasarlı trafik kazası olduğunu anlatan Atalay, bu kazalar sonrasında tutanak tutulması için yolun açılmaması nedeniyle trafikte büyük kargaşa yaşandığını söyledi. İstanbul'da 200 ekiple trafik kazalarına müdahele edildiğini belirten Atalay, şöyle konuştu:

GÖNÜLLÜLÜK VE UZLAŞMA: Bu kazaların bir çoğunda taraflar kendi aralarında anlaşıyor. Ancak sigorta için polisin tutanak düzenlemesini bekliyorlar. Yeni uygulama ile kendi aralarında düzenleyecekleri bir formla olay yerinden ayrılacaklar. Uygulama gönüllülük ve uzlaşma esasına dayanıyor. Kesinlikle zorunluluk yok. İsteyen sürücü, 'Ben polisin tutanak düzenlemesini istiyorum' derse beklenecek.

KUSUR İÇİN TARTIŞMAYIN: Maddi hasarlı trafik kazasında tarafların anlaşması halinde form düzenlemek için yolu trafiğe kapatmalarına gerek yok. Uygun bir yere araçlarını çekip burada formlarını doldurabilirler. Kusur tespitini sigorta şirketleri yapacak. Vatandaşlar, kendi aralarında kesinlikle böyle bir tartışmaya girmemelidir.

Kaza tutanağını buradan indirin...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber